Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. અનુલેપદાયકત્થેરઅપદાનં

    8. Anulepadāyakattheraapadānaṃ

    ૩૯.

    39.

    ‘‘અત્થદસ્સિસ્સ મુનિનો, અદ્દસં સાવકં અહં;

    ‘‘Atthadassissa munino, addasaṃ sāvakaṃ ahaṃ;

    નવકમ્મં કરોન્તસ્સ, સીમાય ઉપગચ્છહં.

    Navakammaṃ karontassa, sīmāya upagacchahaṃ.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘નિટ્ઠિતે નવકમ્મે ચ, અનુલેપમદાસહં;

    ‘‘Niṭṭhite navakamme ca, anulepamadāsahaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, પુઞ્ઞક્ખેત્તે અનુત્તરે.

    Pasannacitto sumano, puññakkhette anuttare.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘અટ્ઠારસે કપ્પસતે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Aṭṭhārase kappasate, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અનુલેપસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, anulepassidaṃ phalaṃ.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અનુલેપદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā anulepadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અનુલેપદાયકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Anulepadāyakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. પદુમકેસરિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Padumakesariyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact