Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. અનુસંસાવકત્થેરઅપદાનં

    10. Anusaṃsāvakattheraapadānaṃ

    ૪૩.

    43.

    ‘‘પિણ્ડાય ચરમાનાહં, વિપસ્સિમદ્દસં જિનં;

    ‘‘Piṇḍāya caramānāhaṃ, vipassimaddasaṃ jinaṃ;

    ઉળુઙ્ગભિક્ખં પાદાસિં, દ્વિપદિન્દસ્સ તાદિનો.

    Uḷuṅgabhikkhaṃ pādāsiṃ, dvipadindassa tādino.

    ૪૪.

    44.

    ‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, અભિવાદેસહં તદા;

    ‘‘Pasannacitto sumano, abhivādesahaṃ tadā;

    અનુસંસાવયિં બુદ્ધં, ઉત્તમત્થસ્સ પત્તિયા.

    Anusaṃsāvayiṃ buddhaṃ, uttamatthassa pattiyā.

    ૪૫.

    45.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, અનુસંસાવયિં અહં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, anusaṃsāvayiṃ ahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અનુસંસાવના ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, anusaṃsāvanā phalaṃ.

    ૪૬.

    46.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અનુસંસાવકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā anusaṃsāvako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અનુસંસાવકત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Anusaṃsāvakattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    ચિતકપૂજકવગ્ગો તિંસતિમો.

    Citakapūjakavaggo tiṃsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ચિતકં પારિછત્તો ચ, સદ્દગોસીસસન્થરં;

    Citakaṃ pārichatto ca, saddagosīsasantharaṃ;

    પાદો પદેસં સરણં, અમ્બો સંસાવકોપિ ચ;

    Pādo padesaṃ saraṇaṃ, ambo saṃsāvakopi ca;

    અટ્ઠતાલીસ ગાથાયો, ગણિતાયો વિભાવિભિ.

    Aṭṭhatālīsa gāthāyo, gaṇitāyo vibhāvibhi.

    અથ વગ્ગુદ્દાનં –

    Atha vagguddānaṃ –

    કણિકારો હત્થિદદો, આલમ્બણુદકાસનં;

    Kaṇikāro hatthidado, ālambaṇudakāsanaṃ;

    તુવરં થોમકો ચેવ, ઉક્ખેપં સીસુપધાનં.

    Tuvaraṃ thomako ceva, ukkhepaṃ sīsupadhānaṃ.

    પણ્ણદો ચિતપૂજી ચ, ગાથાયો ચેવ સબ્બસો;

    Paṇṇado citapūjī ca, gāthāyo ceva sabbaso;

    ચત્તારિ ચ સતાનીહ, એકપઞ્ઞાસમેવ ચ.

    Cattāri ca satānīha, ekapaññāsameva ca.

    પઞ્ચવીસસતા સબ્બા, દ્વાસત્તતિ તદુત્તરિ;

    Pañcavīsasatā sabbā, dvāsattati taduttari;

    તિસતં અપદાનાનં, ગણિતા અત્થદસ્સિભિ.

    Tisataṃ apadānānaṃ, gaṇitā atthadassibhi.

    કણિકારવગ્ગદસકં.

    Kaṇikāravaggadasakaṃ.

    તતિયસતકં સમત્તં.

    Tatiyasatakaṃ samattaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact