Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૪. અનુસયાઅનારમ્મણાતિકથાવણ્ણના

    4. Anusayāanārammaṇātikathāvaṇṇanā

    ૫૫૪-૫૫૬. ‘‘ઇમસ્મિં સતી’’તિ ઇમિના મગ્ગેન અનિરુદ્ધતાપિ સઙ્ગહિતાતિ આહ ‘‘અપ્પહીનત્તાવ અત્થીતિ વુચ્ચતી’’તિ. ન પન વિજ્જમાનત્તાતિ અવધારણેન નિવત્તિતં દસ્સેતિ, વિજ્જમાનત્તા ધરમાનત્તા ખણત્તયસમઙ્ગિભાવતોતિ અત્થો.

    554-556. ‘‘Imasmiṃ satī’’ti iminā maggena aniruddhatāpi saṅgahitāti āha ‘‘appahīnattāva atthīti vuccatī’’ti. Na pana vijjamānattāti avadhāraṇena nivattitaṃ dasseti, vijjamānattā dharamānattā khaṇattayasamaṅgibhāvatoti attho.

    અનુસયાઅનારમ્મણાતિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Anusayāanārammaṇātikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૮૭) ૪. અનુસયા અનારમ્મણકથા • (87) 4. Anusayā anārammaṇakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. અનુસયા અનારમ્મણકથાવણ્ણના • 4. Anusayā anārammaṇakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૪. અનુસયાઅનારમ્મણાતિકથાવણ્ણના • 4. Anusayāanārammaṇātikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact