Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૧. અનુસયસુત્તવણ્ણના

    11. Anusayasuttavaṇṇanā

    ૨૦૦. એકાદસમે ઇમસ્મિઞ્ચ સવિઞ્ઞાણકે કાયેતિ અત્તનો સવિઞ્ઞાણકકાયં દસ્સેતિ, બહિદ્ધા ચાતિ પરસ્સ સવિઞ્ઞાણકં વા અવિઞ્ઞાણકં વા. પુરિમેન વા અત્તનો ચ પરસ્સ ચ વિઞ્ઞાણમેવ દસ્સેતિ, પચ્છિમેન બહિદ્ધા અનિન્દ્રિયબદ્ધરૂપં. અહઙ્કારમમઙ્કારમાનાનુસયાતિ અહંકારદિટ્ઠિ ચ મમંકારતણ્હા ચ માનાનુસયા ચ. ન હોન્તીતિ એતે કિલેસા કથં જાનન્તસ્સ એતેસુ વત્થૂસુ ન હોન્તીતિ પુચ્છતિ. સમ્મપ્પઞ્ઞાય પસ્સતીતિ સહ વિપસ્સનાય મગ્ગપઞ્ઞાય સુટ્ઠુ પસ્સતિ. એકાદસમં.

    200. Ekādasame imasmiñca saviññāṇake kāyeti attano saviññāṇakakāyaṃ dasseti, bahiddhā cāti parassa saviññāṇakaṃ vā aviññāṇakaṃ vā. Purimena vā attano ca parassa ca viññāṇameva dasseti, pacchimena bahiddhā anindriyabaddharūpaṃ. Ahaṅkāramamaṅkāramānānusayāti ahaṃkāradiṭṭhi ca mamaṃkārataṇhā ca mānānusayā ca. Na hontīti ete kilesā kathaṃ jānantassa etesu vatthūsu na hontīti pucchati. Sammappaññāya passatīti saha vipassanāya maggapaññāya suṭṭhu passati. Ekādasamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૧. અનુસયસુત્તં • 11. Anusayasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧. અનુસયસુત્તવણ્ણના • 11. Anusayasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact