Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ચોદનાકણ્ડવણ્ણના

    Codanākaṇḍavaṇṇanā

    અનુવિજ્જકકિચ્ચવણ્ણના

    Anuvijjakakiccavaṇṇanā

    ૩૬૦. અનુવિજ્જકપુચ્છને આજીવવિપત્તિ ન પુચ્છિતા. પઞ્ચાપત્તિક્ખન્ધવસેન આચારવિપત્તિ પુચ્છિતા. ‘‘આજીવવિપત્તિયાપિ તથેવ, સઙ્ગહગમનતો’’તિ વદન્તિ. ‘‘અજ્ઝાપજ્જન્તો’’તિ પાઠો.

    360. Anuvijjakapucchane ājīvavipatti na pucchitā. Pañcāpattikkhandhavasena ācāravipatti pucchitā. ‘‘Ājīvavipattiyāpi tatheva, saṅgahagamanato’’ti vadanti. ‘‘Ajjhāpajjanto’’ti pāṭho.

    ૩૬૩. તસ્મા ન ચ આમિસં નિસ્સાયાતિ સમ્બન્ધિતબ્બં.

    363. Tasmā na ca āmisaṃ nissāyāti sambandhitabbaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi
    ૧. અનુવિજ્જકઅનુયોગો • 1. Anuvijjakaanuyogo
    ૨. ચોદકાદિપટિપત્તિ • 2. Codakādipaṭipatti

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā
    અનુવિજ્જકકિચ્ચવણ્ણના • Anuvijjakakiccavaṇṇanā
    ચોદકપુચ્છાવિસ્સજ્જનાવણ્ણના • Codakapucchāvissajjanāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અનુવિજ્જકકિચ્ચવણ્ણના • Anuvijjakakiccavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
    અનુવિજ્જકકિચ્ચવણ્ણના • Anuvijjakakiccavaṇṇanā
    ચોદકપુચ્છાવિસ્સજ્જના • Codakapucchāvissajjanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact