Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. આપણસુત્તવણ્ણના

    10. Āpaṇasuttavaṇṇanā

    ૫૨૦. દસમે ઇમે ખો તે ધમ્માતિ ઉપરિ સહ વિપસ્સનાય તયો મગ્ગા. યે મે પુબ્બે સુતાવ અહેસુન્તિ યે ધમ્મા મયા પુબ્બે ‘‘અરહત્તફલિન્દ્રિયં નામ અત્થી’’તિ કથેન્તાનંયેવ સુતા અહેસું. કાયેન ચ ફુસિત્વાતિ નામકાયેન ચ ફુસિત્વા પટિલભિત્વા. પઞ્ઞાય ચ અતિવિજ્ઝ પસ્સામીતિ પચ્ચવેક્ખણપઞ્ઞાય ચ અતિવિજ્ઝિત્વા પસ્સામિ. યા હિસ્સ, ભન્તે, સદ્ધાતિ અયં કતરસદ્ધા? ચતૂહિ ઇન્દ્રિયેહિ સમ્પયુત્તા સદ્ધા હેટ્ઠા કથિતાવ, અયં પન પચ્ચવેક્ખણસદ્ધા. સમ્પયુત્તસદ્ધા હિ મિસ્સકા, પચ્ચવેક્ખણસદ્ધા લોકિયાવ. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    520. Dasame ime kho te dhammāti upari saha vipassanāya tayo maggā. Ye me pubbe sutāva ahesunti ye dhammā mayā pubbe ‘‘arahattaphalindriyaṃ nāma atthī’’ti kathentānaṃyeva sutā ahesuṃ. Kāyena ca phusitvāti nāmakāyena ca phusitvā paṭilabhitvā. Paññāya ca ativijjha passāmīti paccavekkhaṇapaññāya ca ativijjhitvā passāmi. Yā hissa, bhante, saddhāti ayaṃ katarasaddhā? Catūhi indriyehi sampayuttā saddhā heṭṭhā kathitāva, ayaṃ pana paccavekkhaṇasaddhā. Sampayuttasaddhā hi missakā, paccavekkhaṇasaddhā lokiyāva. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    જરાવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Jarāvaggo pañcamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. આપણસુત્તં • 10. Āpaṇasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. આપણસુત્તવણ્ણના • 10. Āpaṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact