Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૪. ચતુત્થવગ્ગો

    4. Catutthavaggo

    (૪૧) ૯. અપરાપિ સમન્નાગતકથા

    (41) 9. Aparāpi samannāgatakathā

    ૪૦૬. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો તીહિ ફલેહિ સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો ચતૂહિ ફસ્સેહિ ચતૂહિ વેદનાહિ ચતૂહિ સઞ્ઞાહિ ચતૂહિ ચેતનાહિ ચતૂહિ ચિત્તેહિ ચતૂહિ સદ્ધાહિ ચતૂહિ વીરિયેહિ ચતૂહિ સતીહિ ચતૂહિ સમાધીહિ ચતૂહિ પઞ્ઞાહિ સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    406. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo tīhi phalehi samannāgatoti? Āmantā. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo catūhi phassehi catūhi vedanāhi catūhi saññāhi catūhi cetanāhi catūhi cittehi catūhi saddhāhi catūhi vīriyehi catūhi satīhi catūhi samādhīhi catūhi paññāhi samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો દ્વીહિ ફલેહિ સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો તીહિ ફસ્સેહિ તીહિ વેદનાહિ…પે॰… તીહિ પઞ્ઞાહિ સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo dvīhi phalehi samannāgatoti? Āmantā. Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo tīhi phassehi tīhi vedanāhi…pe… tīhi paññāhi samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો દ્વીહિ ફસ્સેહિ દ્વીહિ વેદનાહિ…પે॰… દ્વીહિ પઞ્ઞાહિ સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā. Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo dvīhi phassehi dvīhi vedanāhi…pe… dvīhi paññāhi samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપન્નો સત્તક્ખત્તુપરમો, કોલઙ્કોલો, એકબીજીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpanno sattakkhattuparamo, kolaṅkolo, ekabījīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalena samannāgatoti? Āmantā. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો અનાગામિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો અનાગામી અન્તરાપરિનિબ્બાયી, ઉપહચ્ચપરિનિબ્બાયી, અસઙ્ખારપરિનિબ્બાયી, સસઙ્ખારપરિનિબ્બાયી, ઉદ્ધંસોતો અકનિટ્ઠગામીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo anāgāmiphalena samannāgatoti? Āmantā. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo anāgāmī antarāparinibbāyī, upahaccaparinibbāyī, asaṅkhāraparinibbāyī, sasaṅkhāraparinibbāyī, uddhaṃsoto akaniṭṭhagāmīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા . અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપન્નો સત્તક્ખત્તુપરમો, કોલઙ્કોલો, એકબીજીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā . Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpanno sattakkhattuparamo, kolaṅkolo, ekabījīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalena samannāgatoti? Āmantā. Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપન્નો સત્તક્ખત્તુપરમો, કોલઙ્કોલો, એકબીજીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā. Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpanno sattakkhattuparamo, kolaṅkolo, ekabījīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૪૦૭. સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતો સોતાપન્નોતિ વત્તબ્બોતિ? આમન્તા . અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. સ્વેવ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો, સો સોતાપન્નોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    407. Sotāpattiphalena samannāgato sotāpannoti vattabboti? Āmantā . Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā. Sveva arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo, so sotāpannoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સકદાગામિફલેન સમન્નાગતો સકદાગામીતિ વત્તબ્બોતિ? આમન્તા. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. સ્વેવ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો, સો સકદાગામીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sakadāgāmiphalena samannāgato sakadāgāmīti vattabboti? Āmantā. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalena samannāgatoti? Āmantā. Sveva arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo, so sakadāgāmīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનાગામિફલેન સમન્નાગતો અનાગામીતિ વત્તબ્બોતિ? આમન્તા. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો અનાગામિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા . સ્વેવ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો, સો અનાગામીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Anāgāmiphalena samannāgato anāgāmīti vattabboti? Āmantā. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo anāgāmiphalena samannāgatoti? Āmantā . Sveva arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo, so anāgāmīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતો સોતાપન્નોતિ વત્તબ્બોતિ? આમન્તા. અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. સ્વેવ અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો, સો સોતાપન્નોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sotāpattiphalena samannāgato sotāpannoti vattabboti? Āmantā. Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā. Sveva anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo, so sotāpannoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સકદાગામિફલેન સમન્નાગતો સકદાગામીતિ વત્તબ્બોતિ? આમન્તા. અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. સ્વેવ અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો, સો સકદાગામીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sakadāgāmiphalena samannāgato sakadāgāmīti vattabboti? Āmantā. Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalena samannāgatoti? Āmantā. Sveva anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo, so sakadāgāmīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતો સોતાપન્નોતિ વત્તબ્બોતિ? આમન્તા . સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. સ્વેવ સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો, સો સોતાપન્નોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sotāpattiphalena samannāgato sotāpannoti vattabboti? Āmantā . Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā. Sveva sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo, so sotāpannoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૪૦૮. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. નનુ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલં વીતિવત્તોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલં વીતિવત્તો, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતો’’તિ.

    408. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā. Nanu arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalaṃ vītivattoti? Āmantā. Hañci arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalaṃ vītivatto, no ca vata re vattabbe – ‘‘arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgato’’ti.

    અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિમગ્ગં વીતિવત્તો, સક્કાયદિટ્ઠિં વિચિકિચ્છં સીલબ્બતપરામાસં અપાયગમનીયં રાગં અપાયગમનીયં દોસં અપાયગમનીયં મોહં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Āmantā. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattimaggaṃ vītivatto, sakkāyadiṭṭhiṃ vicikicchaṃ sīlabbataparāmāsaṃ apāyagamanīyaṃ rāgaṃ apāyagamanīyaṃ dosaṃ apāyagamanīyaṃ mohaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. નનુ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલં વીતિવત્તોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલં વીતિવત્તો, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલેન સમન્નાગતો’’તિ.

    Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalena samannāgatoti? Āmantā. Nanu arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalaṃ vītivattoti? Āmantā. Hañci arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalaṃ vītivatto, no ca vata re vattabbe – ‘‘arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalena samannāgato’’ti.

    અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિમગ્ગં વીતિવત્તો, ઓળારિકં કામરાગં ઓળારિકં બ્યાપાદં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Āmantā. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmimaggaṃ vītivatto, oḷārikaṃ kāmarāgaṃ oḷārikaṃ byāpādaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો અનાગામિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. નનુ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો અનાગામિફલં વીતિવત્તોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો અનાગામિફલં વીતિવત્તો, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો અનાગામિફલેન સમન્નાગતો’’તિ.

    Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo anāgāmiphalena samannāgatoti? Āmantā. Nanu arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo anāgāmiphalaṃ vītivattoti? Āmantā. Hañci arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo anāgāmiphalaṃ vītivatto, no ca vata re vattabbe – ‘‘arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo anāgāmiphalena samannāgato’’ti.

    અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો અનાગામિફલં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો અનાગામિમગ્ગં વીતિવત્તો, અણુસહગતં કામરાગં અણુસહગતં બ્યાપાદં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo anāgāmiphalaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Āmantā. Arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo anāgāmimaggaṃ vītivatto, aṇusahagataṃ kāmarāgaṃ aṇusahagataṃ byāpādaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૪૦૯. અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. નનુ અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલં વીતિવત્તોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલં વીતિવત્તો, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતો’’તિ.

    409. Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā. Nanu anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalaṃ vītivattoti? Āmantā. Hañci anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalaṃ vītivatto, no ca vata re vattabbe – ‘‘anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgato’’ti.

    અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિમગ્ગં વીતિવત્તો, સક્કાયદિટ્ઠિં…પે॰… અપાયગમનીયં મોહં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Āmantā. Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattimaggaṃ vītivatto, sakkāyadiṭṭhiṃ…pe… apāyagamanīyaṃ mohaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. નનુ અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલં વીતિવત્તોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલં વીતિવત્તો, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલેન સમન્નાગતો’’તિ.

    Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalena samannāgatoti? Āmantā. Nanu anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalaṃ vītivattoti? Āmantā. Hañci anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalaṃ vītivatto, no ca vata re vattabbe – ‘‘anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalena samannāgato’’ti.

    અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિફલં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા . અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સકદાગામિમગ્ગં વીતિવત્તો, ઓળારિકં કામરાગં ઓળારિકં બ્યાપાદં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmiphalaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Āmantā . Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sakadāgāmimaggaṃ vītivatto, oḷārikaṃ kāmarāgaṃ oḷārikaṃ byāpādaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૪૧૦. સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. નનુ સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલં વીતિવત્તોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલં વીતિવત્તો, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતો’’તિ.

    410. Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā. Nanu sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalaṃ vītivattoti? Āmantā. Hañci sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalaṃ vītivatto, no ca vata re vattabbe – ‘‘sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgato’’ti.

    સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિમગ્ગં વીતિવત્તો , સક્કાયદિટ્ઠિં…પે॰… અપાયગમનીયં મોહં વીતિવત્તો, તેન સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Āmantā. Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattimaggaṃ vītivatto , sakkāyadiṭṭhiṃ…pe… apāyagamanīyaṃ mohaṃ vītivatto, tena samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૪૧૧. ન વત્તબ્બં – ‘‘અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો તીહિ ફલેહિ સમન્નાગતો’’તિ? આમન્તા. નનુ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન તીણિ ફલાનિ પટિલદ્ધાનિ, તેહિ ચ અપરિહીનોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન તીણિ ફલાનિ પટિલદ્ધાનિ તેહિ ચ અપરિહીનો, તેન વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો તીહિ ફલેહિ સમન્નાગતો’’તિ.

    411. Na vattabbaṃ – ‘‘arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo tīhi phalehi samannāgato’’ti? Āmantā. Nanu arahattasacchikiriyāya paṭipannena puggalena tīṇi phalāni paṭiladdhāni, tehi ca aparihīnoti? Āmantā. Hañci arahattasacchikiriyāya paṭipannena puggalena tīṇi phalāni paṭiladdhāni tehi ca aparihīno, tena vata re vattabbe – ‘‘arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo tīhi phalehi samannāgato’’ti.

    ન વત્તબ્બં – ‘‘અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો દ્વીહિ ફલેહિ સમન્નાગતો’’તિ? આમન્તા. નનુ અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન દ્વે ફલાનિ પટિલદ્ધાનિ, તેહિ ચ અપરિહીનોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન દ્વે ફલાનિ પટિલદ્ધાનિ તેહિ ચ અપરિહીનો, તેન વત રે વત્તબ્બે – ‘‘અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો દ્વીહિ ફલેહિ સમન્નાગતો’’તિ.

    Na vattabbaṃ – ‘‘anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo dvīhi phalehi samannāgato’’ti? Āmantā. Nanu anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipannena puggalena dve phalāni paṭiladdhāni, tehi ca aparihīnoti? Āmantā. Hañci anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipannena puggalena dve phalāni paṭiladdhāni tehi ca aparihīno, tena vata re vattabbe – ‘‘anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo dvīhi phalehi samannāgato’’ti.

    ન વત્તબ્બં – ‘‘સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતો’’તિ? આમન્તા. નનુ સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન સોતાપત્તિફલં પટિલદ્ધં, તેન ચ અપરિહીનોતિ? આમન્તા. હઞ્ચિ સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન સોતાપત્તિફલં પટિલદ્ધં તેન ચ અપરિહીનો, તેન વત રે વત્તબ્બે – ‘‘સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતો’’તિ.

    Na vattabbaṃ – ‘‘sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgato’’ti? Āmantā. Nanu sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipannena puggalena sotāpattiphalaṃ paṭiladdhaṃ, tena ca aparihīnoti? Āmantā. Hañci sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipannena puggalena sotāpattiphalaṃ paṭiladdhaṃ tena ca aparihīno, tena vata re vattabbe – ‘‘sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgato’’ti.

    ૪૧૨. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન તીણિ ફલાનિ પટિલદ્ધાનિ તેહિ ચ અપરિહીનોતિ, અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો તીહિ ફલેહિ સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન ચત્તારો મગ્ગા પટિલદ્ધા તેહિ ચ અપરિહીનોતિ, અરહત્તસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો ચતૂહિ મગ્ગેહિ સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    412. Arahattasacchikiriyāya paṭipannena puggalena tīṇi phalāni paṭiladdhāni tehi ca aparihīnoti, arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo tīhi phalehi samannāgatoti? Āmantā. Arahattasacchikiriyāya paṭipannena puggalena cattāro maggā paṭiladdhā tehi ca aparihīnoti, arahattasacchikiriyāya paṭipanno puggalo catūhi maggehi samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન દ્વે ફલાનિ પટિલદ્ધાનિ તેહિ ચ અપરિહીનોતિ , અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો દ્વીહિ ફલેહિ સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન તયો મગ્ગા પટિલદ્ધા તેહિ ચ અપરિહીનોતિ, અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો તીહિ મગ્ગેહિ સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipannena puggalena dve phalāni paṭiladdhāni tehi ca aparihīnoti , anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo dvīhi phalehi samannāgatoti? Āmantā. Anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipannena puggalena tayo maggā paṭiladdhā tehi ca aparihīnoti, anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo tīhi maggehi samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન સોતાપત્તિફલં પટિલદ્ધં તેન ચ અપરિહીનોતિ, સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો સોતાપત્તિફલેન સમન્નાગતોતિ? આમન્તા. સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નેન પુગ્ગલેન દ્વે મગ્ગા પટિલદ્ધા તેહિ ચ અપરિહીનોતિ, સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો પુગ્ગલો દ્વીહિ મગ્ગેહિ સમન્નાગતોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipannena puggalena sotāpattiphalaṃ paṭiladdhaṃ tena ca aparihīnoti, sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo sotāpattiphalena samannāgatoti? Āmantā. Sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipannena puggalena dve maggā paṭiladdhā tehi ca aparihīnoti, sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno puggalo dvīhi maggehi samannāgatoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અપરાપિ સમન્નાગતકથા નિટ્ઠિતા.

    Aparāpi samannāgatakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. અપરાપિ સમન્નાગતકથાવણ્ણના • 9. Aparāpi samannāgatakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact