Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૩. તિકનિપાતો

    3. Tikanipāto

    ૧. અપરાસામાથેરીગાથા

    1. Aparāsāmātherīgāthā

    ૩૯.

    39.

    ‘‘પણ્ણવીસતિવસ્સાનિ , યતો પબ્બજિતાય મે;

    ‘‘Paṇṇavīsativassāni , yato pabbajitāya me;

    નાભિજાનામિ ચિત્તસ્સ, સમં લદ્ધં કુદાચનં.

    Nābhijānāmi cittassa, samaṃ laddhaṃ kudācanaṃ.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘અલદ્ધા ચેતસો સન્તિં, ચિત્તે અવસવત્તિની;

    ‘‘Aladdhā cetaso santiṃ, citte avasavattinī;

    તતો સંવેગમાપાદિં, સરિત્વા જિનસાસનં.

    Tato saṃvegamāpādiṃ, saritvā jinasāsanaṃ.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘બહૂહિ દુક્ખધમ્મેહિ, અપ્પમાદરતાય મે;

    ‘‘Bahūhi dukkhadhammehi, appamādaratāya me;

    તણ્હક્ખયો અનુપ્પત્તો, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં;

    Taṇhakkhayo anuppatto, kataṃ buddhassa sāsanaṃ;

    અજ્જ મે સત્તમી રત્તિ, યતો તણ્હા વિસોસિતા’’તિ.

    Ajja me sattamī ratti, yato taṇhā visositā’’ti.

    … અપરા સામા થેરી….

    … Aparā sāmā therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૧. અપરાસામાથેરીગાથાવણ્ણના • 1. Aparāsāmātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact