Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૭. ઇદ્ધિપાદસંયુત્તં
7. Iddhipādasaṃyuttaṃ
૧. ચાપાલવગ્ગો
1. Cāpālavaggo
૧. અપારસુત્તવણ્ણના
1. Apārasuttavaṇṇanā
૮૧૩. ઇદ્ધિપાદસંયુત્તસ્સ પઠમે છન્દં નિસ્સાય પવત્તો સમાધિ છન્દસમાધિ. પધાનભૂતા સઙ્ખારા પધાનસઙ્ખારા. સમન્નાગતન્તિ તેહિ ધમ્મેહિ ઉપેતં. ઇદ્ધિયા પાદં, ઇદ્ધિભૂતં વા પાદન્તિ ઇદ્ધિપાદં. સેસેસુપિ એસેવ નયો. અયમેત્થ સઙ્ખેપો, વિત્થારો પન ઇદ્ધિપાદવિભઙ્ગે (વિભ॰ ૪૩૧ આદયો) આગતોવ. વિસુદ્ધિમગ્ગે (વિસુદ્ધિ॰ ૨.૩.૬૯ આદયો) પનસ્સ અત્થો દીપિતો. તથા મગ્ગબોજ્ઝઙ્ગસતિપટ્ઠાનસંયુત્તેસુ ચેવ ઇધ ચ એકપરિચ્છેદોવ.
813. Iddhipādasaṃyuttassa paṭhame chandaṃ nissāya pavatto samādhi chandasamādhi. Padhānabhūtā saṅkhārā padhānasaṅkhārā. Samannāgatanti tehi dhammehi upetaṃ. Iddhiyā pādaṃ, iddhibhūtaṃ vā pādanti iddhipādaṃ. Sesesupi eseva nayo. Ayamettha saṅkhepo, vitthāro pana iddhipādavibhaṅge (vibha. 431 ādayo) āgatova. Visuddhimagge (visuddhi. 2.3.69 ādayo) panassa attho dīpito. Tathā maggabojjhaṅgasatipaṭṭhānasaṃyuttesu ceva idha ca ekaparicchedova.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. અપારસુત્તં • 1. Apārasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. અપારસુત્તવણ્ણના • 1. Apārasuttavaṇṇanā