Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૩. અપરાઉત્તમાથેરીગાથા

    3. Aparāuttamātherīgāthā

    ૪૫.

    45.

    ‘‘યે ઇમે સત્ત બોજ્ઝઙ્ગા, મગ્ગા નિબ્બાનપત્તિયા;

    ‘‘Ye ime satta bojjhaṅgā, maggā nibbānapattiyā;

    ભાવિતા તે મયા સબ્બે, યથા બુદ્ધેન દેસિતા.

    Bhāvitā te mayā sabbe, yathā buddhena desitā.

    ૪૬.

    46.

    ‘‘સુઞ્ઞતસ્સાનિમિત્તસ્સ, લાભિનીહં યદિચ્છકં;

    ‘‘Suññatassānimittassa, lābhinīhaṃ yadicchakaṃ;

    ઓરસા ધીતા બુદ્ધસ્સ, નિબ્બાનાભિરતા સદા.

    Orasā dhītā buddhassa, nibbānābhiratā sadā.

    ૪૭.

    47.

    ‘‘સબ્બે કામા સમુચ્છિન્ના, યે દિબ્બા યે ચ માનુસા;

    ‘‘Sabbe kāmā samucchinnā, ye dibbā ye ca mānusā;

    વિક્ખીણો જાતિસંસારો, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો’’તિ.

    Vikkhīṇo jātisaṃsāro, natthi dāni punabbhavo’’ti.

    … અપરા ઉત્તમા થેરી….

    … Aparā uttamā therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૩. અપરા ઉત્તમાથેરીગાથાવણ્ણના • 3. Aparā uttamātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact