Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. અપરઉત્તરત્થેરઅપદાનં

    7. Aparauttarattheraapadānaṃ

    ૯૩.

    93.

    ‘‘નિબ્બુતે લોકનાથમ્હિ, સિદ્ધત્થે લોકનાયકે;

    ‘‘Nibbute lokanāthamhi, siddhatthe lokanāyake;

    મમ ઞાતી સમાનેત્વા, ધાતુપૂજં અકાસહં.

    Mama ñātī samānetvā, dhātupūjaṃ akāsahaṃ.

    ૯૪.

    94.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ધાતુમભિપૂજયિં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ dhātumabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ધાતુપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, dhātupūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૯૫.

    95.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૯૬.

    96.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૯૭.

    97.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અપરઉત્તરત્થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā aparauttaratthero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    અપરસ્સ ઉત્તરત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Aparassa uttarattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૭. અપરઉત્તરત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 7. Aparauttarattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact