Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    ૯. અપરિયાપન્નકથાવણ્ણના

    9. Apariyāpannakathāvaṇṇanā

    ૭૦૯-૭૧૦. ઇદાનિ અપરિયાપન્નકથા નામ હોતિ. તત્થ યસ્મા પુથુજ્જનો ઝાનલાભી કામેસુ વીતરાગોતિ વત્તબ્બો હોતિ, ન પન વિગતદિટ્ઠિકોતિ , તસ્મા દિટ્ઠિગતં અપરિયાપન્નન્તિ યેસં લદ્ધિ, સેય્યથાપિ પુબ્બસેલિયાનં; તે સન્ધાય પુચ્છા સકવાદિસ્સ, પટિઞ્ઞા ઇતરસ્સ. સેસમેત્થ યથાપાળિમેવ નિય્યાતીતિ.

    709-710. Idāni apariyāpannakathā nāma hoti. Tattha yasmā puthujjano jhānalābhī kāmesu vītarāgoti vattabbo hoti, na pana vigatadiṭṭhikoti , tasmā diṭṭhigataṃ apariyāpannanti yesaṃ laddhi, seyyathāpi pubbaseliyānaṃ; te sandhāya pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Sesamettha yathāpāḷimeva niyyātīti.

    અપરિયાપન્નકથાવણ્ણના.

    Apariyāpannakathāvaṇṇanā.

    ચુદ્દસમો વગ્ગો.

    Cuddasamo vaggo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૪૪) ૯. અપરિયાપન્નકથા • (144) 9. Apariyāpannakathā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૯. અપરિયાપન્નકથાવણ્ણના • 9. Apariyāpannakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૯. અપરિયાપન્નકથાવણ્ણના • 9. Apariyāpannakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact