Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૪. પવારણાક્ખન્ધકવણ્ણના

    4. Pavāraṇākkhandhakavaṇṇanā

    અફાસુકવિહારકથાવણ્ણના

    Aphāsukavihārakathāvaṇṇanā

    ૨૧૦. ‘‘સઙ્ઘં આવુસો પવારેમી’’તિ વુત્તત્તા પચ્છાપિ ‘‘વદતુ મં સઙ્ઘો’’તિ વત્તબ્બં વિય દિસ્સતિ. અયં પનેત્થ અધિપ્પાયો – યસ્મા અહં સઙ્ઘં પવારેમિ, તસ્મા તત્થ પરિયાપન્ના થેરા, મજ્ઝિમા, નવા વા અવિસેસેનાયસ્મન્તો સબ્બેપિ મં વદન્તૂતિ.

    210. ‘‘Saṅghaṃ āvuso pavāremī’’ti vuttattā pacchāpi ‘‘vadatu maṃ saṅgho’’ti vattabbaṃ viya dissati. Ayaṃ panettha adhippāyo – yasmā ahaṃ saṅghaṃ pavāremi, tasmā tattha pariyāpannā therā, majjhimā, navā vā avisesenāyasmanto sabbepi maṃ vadantūti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૨૦. અફાસુકવિહારો • 120. Aphāsukavihāro

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / અફાસુકવિહારકથા • Aphāsukavihārakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૨૦. અફાસુકવિહારકથા • 120. Aphāsukavihārakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact