Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. આરક્ખદાયકત્થેરઅપદાનં

    4. Ārakkhadāyakattheraapadānaṃ

    ૧૯.

    19.

    ‘‘સિદ્ધત્થસ્સ ભગવતો, વેદિ કારાપિતા 1 મયા;

    ‘‘Siddhatthassa bhagavato, vedi kārāpitā 2 mayā;

    આરક્ખો ચ મયા દિન્નો, સુગતસ્સ મહેસિનો.

    Ārakkho ca mayā dinno, sugatassa mahesino.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘તેન કમ્મવિસેસેન, ન પસ્સિં ભયભેરવં;

    ‘‘Tena kammavisesena, na passiṃ bhayabheravaṃ;

    કુહિઞ્ચિ ઉપપન્નસ્સ, તાસો મય્હં ન વિજ્જતિ.

    Kuhiñci upapannassa, tāso mayhaṃ na vijjati.

    ૨૧.

    21.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં વેદિં કારયિં પુરે;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ vediṃ kārayiṃ pure;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, વેદિકાય ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, vedikāya idaṃ phalaṃ.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘ઇતો છટ્ઠમ્હિ કપ્પમ્હિ, અપસ્સેનસનામકો;

    ‘‘Ito chaṭṭhamhi kappamhi, apassenasanāmako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા આરક્ખદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ārakkhadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    આરક્ખદાયકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Ārakkhadāyakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. વેદિકા કારિતા (સ્યા॰)
    2. vedikā kāritā (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact