Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩૨. આરક્ખદાયકવગ્ગો

    32. Ārakkhadāyakavaggo

    ૧. આરક્ખદાયકત્થેરઅપદાનં

    1. Ārakkhadāyakattheraapadānaṃ

    .

    1.

    ‘‘ધમ્મદસ્સિસ્સ મુનિનો, વતિ કારાપિતા મયા;

    ‘‘Dhammadassissa munino, vati kārāpitā mayā;

    આરક્ખો ચ મયા દિન્નો, દ્વિપદિન્દસ્સ તાદિનો.

    Ārakkho ca mayā dinno, dvipadindassa tādino.

    .

    2.

    ‘‘અટ્ઠારસે કપ્પસતે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Aṭṭhārase kappasate, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    તેન કમ્મવિસેસેન, પત્તો મે આસવક્ખયો.

    Tena kammavisesena, patto me āsavakkhayo.

    .

    3.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા આરક્ખદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ārakkhadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    આરક્ખદાયકત્થેરસ્સાપદાનં પઠમં.

    Ārakkhadāyakattherassāpadānaṃ paṭhamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact