Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૭. આરામદાયકત્થેરઅપદાનં
7. Ārāmadāyakattheraapadānaṃ
૩૨.
32.
‘‘સિદ્ધત્થસ્સ ભગવતો, આરામો રોપિતો મયા;
‘‘Siddhatthassa bhagavato, ārāmo ropito mayā;
૩૩.
33.
‘‘અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, આહુતીનં પટિગ્ગહં;
‘‘Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, āhutīnaṃ paṭiggahaṃ;
આરામં અભિનામેસિં, લોકજેટ્ઠં નરાસભં.
Ārāmaṃ abhināmesiṃ, lokajeṭṭhaṃ narāsabhaṃ.
૩૪.
34.
‘‘હટ્ઠો હટ્ઠેન ચિત્તેન, ફલં પુપ્ફમદાસહં;
‘‘Haṭṭho haṭṭhena cittena, phalaṃ pupphamadāsahaṃ;
તતો જાતપ્પસાદોવ, તં વનં પરિણામયિં.
Tato jātappasādova, taṃ vanaṃ pariṇāmayiṃ.
૩૫.
35.
‘‘બુદ્ધસ્સ યમિદં દાસિં, વિપ્પસન્નેન ચેતસા;
‘‘Buddhassa yamidaṃ dāsiṃ, vippasannena cetasā;
ભવે નિબ્બત્તમાનમ્હિ, નિબ્બત્તતિ ફલં મમ.
Bhave nibbattamānamhi, nibbattati phalaṃ mama.
૩૬.
36.
‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં આરામમદં તદા;
‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ ārāmamadaṃ tadā;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, આરામસ્સ ઇદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, ārāmassa idaṃ phalaṃ.
૩૭.
37.
‘‘સત્તતિંસે ઇતો કપ્પે, સત્તાસું મુદુસીતલા;
‘‘Sattatiṃse ito kappe, sattāsuṃ mudusītalā;
સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.
Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.
૩૮.
38.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા આરામદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā ārāmadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
આરામદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.
Ārāmadāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.
Footnotes: