Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૧. અરણસુત્તં

    11. Araṇasuttaṃ

    ૮૧.

    81.

    ‘‘કેસૂધ અરણા લોકે, કેસં વુસિતં ન નસ્સતિ;

    ‘‘Kesūdha araṇā loke, kesaṃ vusitaṃ na nassati;

    કેધ ઇચ્છં પરિજાનન્તિ, કેસં ભોજિસ્સિયં સદા.

    Kedha icchaṃ parijānanti, kesaṃ bhojissiyaṃ sadā.

    ‘‘કિંસુ માતા પિતા ભાતા, વન્દન્તિ નં પતિટ્ઠિતં;

    ‘‘Kiṃsu mātā pitā bhātā, vandanti naṃ patiṭṭhitaṃ;

    કિંસુ ઇધ જાતિહીનં, અભિવાદેન્તિ ખત્તિયા’’તિ.

    Kiṃsu idha jātihīnaṃ, abhivādenti khattiyā’’ti.

    ‘‘સમણીધ અરણા લોકે, સમણાનં વુસિતં ન નસ્સતિ;

    ‘‘Samaṇīdha araṇā loke, samaṇānaṃ vusitaṃ na nassati;

    સમણા ઇચ્છં પરિજાનન્તિ, સમણાનં ભોજિસ્સિયં સદા.

    Samaṇā icchaṃ parijānanti, samaṇānaṃ bhojissiyaṃ sadā.

    ‘‘સમણં માતા પિતા ભાતા, વન્દન્તિ નં પતિટ્ઠિતં;

    ‘‘Samaṇaṃ mātā pitā bhātā, vandanti naṃ patiṭṭhitaṃ;

    સમણીધ જાતિહીનં, અભિવાદેન્તિ ખત્તિયા’’તિ.

    Samaṇīdha jātihīnaṃ, abhivādenti khattiyā’’ti.

    છેત્વાવગ્ગો અટ્ઠમો.

    Chetvāvaggo aṭṭhamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    છેત્વા રથઞ્ચ ચિત્તઞ્ચ, વુટ્ઠિ ભીતા નજીરતિ;

    Chetvā rathañca cittañca, vuṭṭhi bhītā najīrati;

    ઇસ્સરં કામં પાથેય્યં, પજ્જોતો અરણેન ચાતિ.

    Issaraṃ kāmaṃ pātheyyaṃ, pajjoto araṇena cāti.

    દેવતાસંયુત્તં સમત્તં.

    Devatāsaṃyuttaṃ samattaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૧. અરણસુત્તવણ્ણના • 11. Araṇasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૧. અરણસુત્તવણ્ણના • 11. Araṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact