Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. અરઞ્ઞાયતનઇસિસુત્તવણ્ણના

    9. Araññāyatanaisisuttavaṇṇanā

    ૨૫૫. જામાતિકા વુચ્ચતિ ધીતુપતિ, સસુરો ભરિયાય પિતા, તસ્મા ઇમે અન્તરવત્તિનો દ્વે જના સક્કવેપચિત્તિનો સુજાય વસેન જામાતિકસસુરા. ‘‘ચિરદિક્ખિતાન’’ન્તિ દિક્ખિત્વા પબ્બજિત્વા ચિરકાલાનં વતસમાદાનવસેન ઇતો બાહિરકાનં પબ્બજિતાનન્તિ આહ ‘‘ચિરસમાદિન્નવતાન’’ન્તિ. ઇતો પટિક્કમાતિ ઇતો યથાઠિતટ્ઠાનતો અપેહિ અપક્કમ. ન પટિક્કૂલસઞ્ઞિનો ગુણે ગારવયોગતો. દેવા હિ યેભુય્યેન ‘‘મયં પુબ્બે ગુણવન્તે પયિરુપાસિત્વા તેસં ઓવાદે ઠત્વા પુઞ્ઞાનિ ઉપચિનિત્વા ઇધૂપપન્ના’’તિ ગુણવન્તેસુ આદરભાવં ઉપટ્ઠપેન્તિ.

    255. Jāmātikā vuccati dhītupati, sasuro bhariyāya pitā, tasmā ime antaravattino dve janā sakkavepacittino sujāya vasena jāmātikasasurā. ‘‘Ciradikkhitāna’’nti dikkhitvā pabbajitvā cirakālānaṃ vatasamādānavasena ito bāhirakānaṃ pabbajitānanti āha ‘‘cirasamādinnavatāna’’nti. Ito paṭikkamāti ito yathāṭhitaṭṭhānato apehi apakkama. Na paṭikkūlasaññino guṇe gāravayogato. Devā hi yebhuyyena ‘‘mayaṃ pubbe guṇavante payirupāsitvā tesaṃ ovāde ṭhatvā puññāni upacinitvā idhūpapannā’’ti guṇavantesu ādarabhāvaṃ upaṭṭhapenti.

    અરઞ્ઞાયતનઇસિસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Araññāyatanaisisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. અરઞ્ઞાયતનઇસિસુત્તં • 9. Araññāyatanaisisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. અરઞ્ઞાયતનઇસિસુત્તવણ્ણના • 9. Araññāyatanaisisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact