Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૮. અરિટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના

    8. Ariṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā

    ૪૧૭. ગહટ્ઠસ્સાપિ ભિક્ખુનીદૂસકકમ્મં મોક્ખન્તરાયિકમેવ, તસ્મા તસ્સ પબ્બજ્જાપિ પટિક્ખિત્તા. વિપાકન્તરાયિકા અહેતુકત્તા. પુબ્બે સઞ્ચિચ્ચ આપન્ના સમ્મુટ્ઠા સુદ્ધસઞ્ઞિનો અન્તરાયિકા એવ. સેસાતિ જાતિકા. રસેનાતિ ભાવેન. અધિકુટ્ટનટ્ઠેનાતિ અધિકરણં કત્વા કુટ્ટનટ્ઠેન છિન્દનટ્ઠેન. અસિસૂનૂપમા કુસલધમ્મચ્છેદનટ્ઠેન. સત્તિસૂલૂપમા ચિત્તવિતુદનટ્ઠેનાતિ પોરાણા. અનાપત્તિપાળિયં ‘‘આદિકમ્મિકસ્સા’’તિ મુખારુળ્હવસેન લિખિતં.

    417. Gahaṭṭhassāpi bhikkhunīdūsakakammaṃ mokkhantarāyikameva, tasmā tassa pabbajjāpi paṭikkhittā. Vipākantarāyikā ahetukattā. Pubbe sañcicca āpannā sammuṭṭhā suddhasaññino antarāyikā eva. Sesāti jātikā. Rasenāti bhāvena. Adhikuṭṭanaṭṭhenāti adhikaraṇaṃ katvā kuṭṭanaṭṭhena chindanaṭṭhena. Asisūnūpamā kusaladhammacchedanaṭṭhena. Sattisūlūpamā cittavitudanaṭṭhenāti porāṇā. Anāpattipāḷiyaṃ ‘‘ādikammikassā’’ti mukhāruḷhavasena likhitaṃ.

    અરિટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ariṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૭. સપ્પાણકવગ્ગો • 7. Sappāṇakavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૮. અરિટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Ariṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૮. અરિટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Ariṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૮. અરિટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Ariṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૮. અરિટ્ઠસિક્ખાપદં • 8. Ariṭṭhasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact