Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૬. અરિટ્ઠસુત્તવણ્ણના
6. Ariṭṭhasuttavaṇṇanā
૯૮૨. છટ્ઠે ભાવેથ નોતિ ભાવેથ નુ. કામચ્છન્દોતિ પઞ્ચકામગુણિકરાગો. અજ્ઝત્તં બહિદ્ધા ચ ધમ્મેસૂતિ અજ્ઝત્તિકબાહિરેસુ દ્વાદસસુ આયતનધમ્મેસુ . પટિઘસઞ્ઞા સુપ્પટિવિનીતાતિ પટિઘસમ્પયુત્તસઞ્ઞા સુટ્ઠુ પટિવિનીતા, સમુચ્છિન્નાતિ અત્થો. ઇમિના અત્તનો અનાગામિમગ્ગં કથેતિ. ઇદાનિ અરહત્તમગ્ગસ્સ વિપસ્સનં દસ્સેન્તો સો સતોવ અસ્સસિસ્સામીતિઆદિમાહ.
982. Chaṭṭhe bhāvetha noti bhāvetha nu. Kāmacchandoti pañcakāmaguṇikarāgo. Ajjhattaṃ bahiddhā ca dhammesūti ajjhattikabāhiresu dvādasasu āyatanadhammesu . Paṭighasaññā suppaṭivinītāti paṭighasampayuttasaññā suṭṭhu paṭivinītā, samucchinnāti attho. Iminā attano anāgāmimaggaṃ katheti. Idāni arahattamaggassa vipassanaṃ dassento so satova assasissāmītiādimāha.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. અરિટ્ઠસુત્તં • 6. Ariṭṭhasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. અરિટ્ઠસુત્તવણ્ણના • 6. Ariṭṭhasuttavaṇṇanā