Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૩. તતિયવગ્ગો

    3. Tatiyavaggo

    (૨૨) ૨. અરિયન્તિકથા

    (22) 2. Ariyantikathā

    ૩૫૭. ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયન્તિ? આમન્તા. મગ્ગો ફલં નિબ્બાનં, સોતાપત્તિમગ્ગો સોતાપત્તિફલં, સકદાગામિમગ્ગો સકદાગામિફલં, અનાગામિમગ્ગો અનાગામિફલં, અરહત્તમગ્ગો અરહત્તફલં, સતિપટ્ઠાનં સમ્મપ્પધાનં ઇદ્ધિપાદો ઇન્દ્રિયં બલં બોજ્ઝઙ્ગોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    357. Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyanti? Āmantā. Maggo phalaṃ nibbānaṃ, sotāpattimaggo sotāpattiphalaṃ, sakadāgāmimaggo sakadāgāmiphalaṃ, anāgāmimaggo anāgāmiphalaṃ, arahattamaggo arahattaphalaṃ, satipaṭṭhānaṃ sammappadhānaṃ iddhipādo indriyaṃ balaṃ bojjhaṅgoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયન્તિ? આમન્તા . સુઞ્ઞતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰…. સુઞ્ઞતારમ્મણન્તિ? આમન્તા. ઠાનાઠાનઞ્ચ મનસિ કરોતિ, સુઞ્ઞતઞ્ચ મનસિ કરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyanti? Āmantā . Suññatārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe…. Suññatārammaṇanti? Āmantā. Ṭhānāṭhānañca manasi karoti, suññatañca manasi karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઠાનાઠાનઞ્ચ મનસિ કરોતિ, સુઞ્ઞતઞ્ચ મનસિ કરોતીતિ? આમન્તા. દ્વિન્નં ફસ્સાનં દ્વિન્નં ચિત્તાનં સમોધાનં હોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયન્તિ? આમન્તા. અનિમિત્તારમ્મણં…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? આમન્તા. ઠાનાઠાનઞ્ચ મનસિ કરોતિ, અપ્પણિહિતઞ્ચ મનસિ કરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Ṭhānāṭhānañca manasi karoti, suññatañca manasi karotīti? Āmantā. Dvinnaṃ phassānaṃ dvinnaṃ cittānaṃ samodhānaṃ hotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyanti? Āmantā. Animittārammaṇaṃ…pe… appaṇihitārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… appaṇihitārammaṇanti? Āmantā. Ṭhānāṭhānañca manasi karoti, appaṇihitañca manasi karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઠાનાઠાનઞ્ચ મનસિ કરોતિ, અપ્પણિહિતઞ્ચ મનસિ કરોતીતિ? આમન્તા. દ્વિન્નં ફસ્સાનં દ્વિન્નં ચિત્તાનં સમોધાનં હોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Ṭhānāṭhānañca manasi karoti, appaṇihitañca manasi karotīti? Āmantā. Dvinnaṃ phassānaṃ dvinnaṃ cittānaṃ samodhānaṃ hotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૩૫૮. સતિપટ્ઠાના અરિયા સુઞ્ઞતારમ્મણાતિ? આમન્તા. ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં સુઞ્ઞતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    358. Satipaṭṭhānā ariyā suññatārammaṇāti? Āmantā. Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ suññatārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સતિપટ્ઠાના અરિયા અનિમિત્તારમ્મણા…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણાતિ? આમન્તા. ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Satipaṭṭhānā ariyā animittārammaṇā…pe… appaṇihitārammaṇāti? Āmantā. Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ appaṇihitārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સમ્મપ્પધાના, ઇદ્ધિપાદા, ઇન્દ્રિયા, બલા, બોજ્ઝઙ્ગા અરિયા સુઞ્ઞતારમ્મણાતિ? આમન્તા. ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં સુઞ્ઞતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sammappadhānā, iddhipādā, indriyā, balā, bojjhaṅgā ariyā suññatārammaṇāti? Āmantā. Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ suññatārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    બોજ્ઝઙ્ગા અરિયા અનિમિત્તારમ્મણા… અપ્પણિહિતારમ્મણાતિ? આમન્તા . ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Bojjhaṅgā ariyā animittārammaṇā… appaṇihitārammaṇāti? Āmantā . Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ appaṇihitārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૩૫૯. ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – ‘‘સુઞ્ઞતારમ્મણ’’ન્તિ? આમન્તા. સતિપટ્ઠાના અરિયા ન વત્તબ્બા – ‘‘સુઞ્ઞતારમ્મણા’’તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    359. Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – ‘‘suññatārammaṇa’’nti? Āmantā. Satipaṭṭhānā ariyā na vattabbā – ‘‘suññatārammaṇā’’ti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – અનિમિત્તારમ્મણં…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ ? આમન્તા. સતિપટ્ઠાના અરિયા ન વત્તબ્બા – ‘‘અપ્પણિહિતારમ્મણા’’તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – animittārammaṇaṃ…pe… appaṇihitārammaṇanti ? Āmantā. Satipaṭṭhānā ariyā na vattabbā – ‘‘appaṇihitārammaṇā’’ti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – સુઞ્ઞતારમ્મણં…પે॰… અનિમિત્તારમ્મણં…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? આમન્તા. સમ્મપ્પધાનં…પે॰… બોજ્ઝઙ્ગા અરિયા ન વત્તબ્બા – ‘‘અપ્પણિહિતારમ્મણા’’તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – suññatārammaṇaṃ…pe… animittārammaṇaṃ…pe… appaṇihitārammaṇanti? Āmantā. Sammappadhānaṃ…pe… bojjhaṅgā ariyā na vattabbā – ‘‘appaṇihitārammaṇā’’ti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૩૬૦. સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયન્તિ? આમન્તા. મગ્ગો ફલં નિબ્બાનં, સોતાપત્તિમગ્ગો સોતાપત્તિફલં…પે॰… બોજ્ઝઙ્ગોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    360. Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyanti? Āmantā. Maggo phalaṃ nibbānaṃ, sotāpattimaggo sotāpattiphalaṃ…pe… bojjhaṅgoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયન્તિ? આમન્તા. સુઞ્ઞતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… સુઞ્ઞાતારમ્મણન્તિ ? આમન્તા. સત્તાનં ચુતૂપપાતઞ્ચ મનસિ કરોતિ , સુઞ્ઞતઞ્ચ મનસિ કરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyanti? Āmantā. Suññatārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… suññātārammaṇanti ? Āmantā. Sattānaṃ cutūpapātañca manasi karoti , suññatañca manasi karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સત્તાનં ચુતૂપપાતઞ્ચ મનસિ કરોતિ, સુઞ્ઞતઞ્ચ મનસિ કરોતીતિ? આમન્તા. દ્વિન્નં ફસ્સાનં દ્વિન્નં ચિત્તાનં સમોધાનં હોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sattānaṃ cutūpapātañca manasi karoti, suññatañca manasi karotīti? Āmantā. Dvinnaṃ phassānaṃ dvinnaṃ cittānaṃ samodhānaṃ hotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયન્તિ? આમન્તા. અનિમિત્તારમ્મણં અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? આમન્તા. સત્તાનં ચુતૂપપાતઞ્ચ મનસિ કરોતિ, અપ્પણિહિતઞ્ચ મનસિ કરોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyanti? Āmantā. Animittārammaṇaṃ appaṇihitārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… appaṇihitārammaṇanti? Āmantā. Sattānaṃ cutūpapātañca manasi karoti, appaṇihitañca manasi karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સત્તાનં ચુતૂપપાતઞ્ચ મનસિ કરોતિ, અપ્પણિહિતઞ્ચ મનસિ કરોતીતિ? આમન્તા. દ્વિન્નં ફસ્સાનં દ્વિન્નં ચિત્તાનં સમોધાનં હોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sattānaṃ cutūpapātañca manasi karoti, appaṇihitañca manasi karotīti? Āmantā. Dvinnaṃ phassānaṃ dvinnaṃ cittānaṃ samodhānaṃ hotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૩૬૧. સતિપટ્ઠાના અરિયા સુઞ્ઞતારમ્મણા…પે॰… અનિમિત્તારમ્મણા…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણાતિ? આમન્તા. સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    361. Satipaṭṭhānā ariyā suññatārammaṇā…pe… animittārammaṇā…pe… appaṇihitārammaṇāti? Āmantā. Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ appaṇihitārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સમ્મપ્પધાનં …પે॰… બોજ્ઝઙ્ગા અરિયા સુઞ્ઞતારમ્મણા…પે॰… અનિમિત્તારમ્મણા…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણાતિ? આમન્તા. સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sammappadhānaṃ …pe… bojjhaṅgā ariyā suññatārammaṇā…pe… animittārammaṇā…pe… appaṇihitārammaṇāti? Āmantā. Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ appaṇihitārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – સુઞ્ઞતારમ્મણં…પે॰… અનિમિત્તારમ્મણં…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? આમન્તા. સતિપટ્ઠાના અરિયા ન વત્તબ્બા – ‘‘અપ્પપણિહિતારમ્મણા’’તિ ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – suññatārammaṇaṃ…pe… animittārammaṇaṃ…pe… appaṇihitārammaṇanti? Āmantā. Satipaṭṭhānā ariyā na vattabbā – ‘‘appapaṇihitārammaṇā’’ti ? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૩૬૨. સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – સુઞ્ઞતારમ્મણં…પે॰… અનિમિત્તારમ્મણં…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? આમન્તા. સમ્મપ્પધાના…પે॰… બોજ્ઝઙ્ગા અરિયા ન વત્તબ્બા – ‘‘અપ્પણિહિતારમ્મણા’’તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    362. Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – suññatārammaṇaṃ…pe… animittārammaṇaṃ…pe… appaṇihitārammaṇanti? Āmantā. Sammappadhānā…pe… bojjhaṅgā ariyā na vattabbā – ‘‘appaṇihitārammaṇā’’ti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    આસવાનં ખયે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયન્તિ? આમન્તા. ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Āsavānaṃ khaye yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyanti? Āmantā. Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    આસવાનં ખયે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયન્તિ? આમન્તા. સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Āsavānaṃ khaye yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyanti? Āmantā. Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં ન વત્તબ્બં – ‘‘અરિય’’ન્તિ? આમન્તા. આસવાનં ખયે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં ન વત્તબ્બં – ‘‘અરિય’’ન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે …પે॰….

    Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ na vattabbaṃ – ‘‘ariya’’nti? Āmantā. Āsavānaṃ khaye yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ na vattabbaṃ – ‘‘ariya’’nti? Na hevaṃ vattabbe …pe….

    સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં ન વત્તબ્બં – ‘‘અરિય’’ન્તિ? આમન્તા. આસવાનં ખયે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં ન વત્તબ્બં – ‘‘અરિય’’ન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ na vattabbaṃ – ‘‘ariya’’nti? Āmantā. Āsavānaṃ khaye yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ na vattabbaṃ – ‘‘ariya’’nti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    આસવાનં ખયે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં સુઞ્ઞતારમ્મણન્તિ? આમન્તા. ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં સુઞ્ઞતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Āsavānaṃ khaye yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ suññatārammaṇanti? Āmantā. Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ suññatārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    આસવાનં ખયે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં અનિમિત્તારમ્મણં… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? આમન્તા. ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Āsavānaṃ khaye yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ animittārammaṇaṃ… appaṇihitārammaṇanti? Āmantā. Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ appaṇihitārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    આસવાનં ખયે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં સુઞ્ઞતારમ્મણં…પે॰… અનિમિત્તારમ્મણં…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? આમન્તા…પે॰…. સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Āsavānaṃ khaye yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ suññatārammaṇaṃ…pe… animittārammaṇaṃ…pe… appaṇihitārammaṇanti? Āmantā…pe…. Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ appaṇihitārammaṇanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – ‘‘સુઞ્ઞતારમ્મણ’’ન્તિ? આમન્તા. આસવાનં ખયે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – ‘‘સુઞ્ઞતારમ્મણ’’ન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – ‘‘suññatārammaṇa’’nti? Āmantā. Āsavānaṃ khaye yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – ‘‘suññatārammaṇa’’nti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઠાનાઠાને યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – અનિમિત્તારમ્મણં… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? આમન્તા. આસવાનં ખયે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – ‘‘અપ્પણિહિતારમ્મણ’’ન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Ṭhānāṭhāne yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – animittārammaṇaṃ… appaṇihitārammaṇanti? Āmantā. Āsavānaṃ khaye yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – ‘‘appaṇihitārammaṇa’’nti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    સત્તાનં ચુતૂપપાતે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – સુઞ્ઞતારમ્મણં…પે॰… અનિમિત્તારમ્મણં…પે॰… અપ્પણિહિતારમ્મણન્તિ? આમન્તા. આસવાનં ખયે યથાભૂતં ઞાણં તથાગતબલં અરિયં ન વત્તબ્બં – ‘‘અપ્પણિહિતારમ્મણ’’ન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Sattānaṃ cutūpapāte yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – suññatārammaṇaṃ…pe… animittārammaṇaṃ…pe… appaṇihitārammaṇanti? Āmantā. Āsavānaṃ khaye yathābhūtaṃ ñāṇaṃ tathāgatabalaṃ ariyaṃ na vattabbaṃ – ‘‘appaṇihitārammaṇa’’nti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    અરિયન્તિકથા નિટ્ઠિતા.

    Ariyantikathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. અરિયન્તિકથાવણ્ણના • 2. Ariyantikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૨. અરિયન્તિકથાવણ્ણના • 2. Ariyantikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૨. અરિયન્તિકથાવણ્ણના • 2. Ariyantikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact