Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૨. અરિયન્તિકથાવણ્ણના

    2. Ariyantikathāvaṇṇanā

    ૩૫૭. સઙ્ખારે સન્ધાય પટિજાનન્તસ્સ દ્વિન્નં ફસ્સાનં સમોધાનં કથં આપજ્જતિ યથાવુત્તનયેનાતિ વિચારેતબ્બં. પરિકપ્પનવસેન આરોપેત્વા ઠપેતબ્બતાય સત્તો ‘‘પણિધી’’તિ વુત્તો. સો પન એકસ્મિમ્પિ આરોપેત્વા ન ઠપેતબ્બોતિ એકસ્મિમ્પિ આરોપેત્વા ઠપેતબ્બેન તેન રહિતતા વુત્તા.

    357. Saṅkhāre sandhāya paṭijānantassa dvinnaṃ phassānaṃ samodhānaṃ kathaṃ āpajjati yathāvuttanayenāti vicāretabbaṃ. Parikappanavasena āropetvā ṭhapetabbatāya satto ‘‘paṇidhī’’ti vutto. So pana ekasmimpi āropetvā na ṭhapetabboti ekasmimpi āropetvā ṭhapetabbena tena rahitatā vuttā.

    અરિયન્તિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ariyantikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૨) ૨. અરિયન્તિકથા • (22) 2. Ariyantikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. અરિયન્તિકથાવણ્ણના • 2. Ariyantikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૨. અરિયન્તિકથાવણ્ણના • 2. Ariyantikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact