Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā |
૪. અરિયરૂપકથાવણ્ણના
4. Ariyarūpakathāvaṇṇanā
૬૯૮-૬૯૯. સમ્માવાચાદીતિ સમ્માવાચાકમ્મન્તા. તત્થ સમ્માવાચા સદ્દસભાવા, ઇતરો ચ કાયવિઞ્ઞત્તિસભાવો, ઉભયમ્પિ વા વિઞ્ઞત્તીતિ અધિપ્પાયેન રૂપન્તિસ્સ લદ્ધિ.
698-699. Sammāvācādīti sammāvācākammantā. Tattha sammāvācā saddasabhāvā, itaro ca kāyaviññattisabhāvo, ubhayampi vā viññattīti adhippāyena rūpantissa laddhi.
અરિયરૂપકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ariyarūpakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૩૯) ૪. અરિયરૂપકથા • (139) 4. Ariyarūpakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. અરિયરૂપકથાવણ્ણના • 4. Ariyarūpakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૪. અરિયરૂપકથાવણ્ણના • 4. Ariyarūpakathāvaṇṇanā