Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. અરિયસાવકસુત્તવણ્ણના

    9. Ariyasāvakasuttavaṇṇanā

    ૪૯. સંસયુપ્પત્તિ આકારદસ્સનન્તિ ‘‘કસ્મિં સતિ કિં હોતી’’તિ કારણસ્સ ફલસ્સ ચ પચ્ચામસનેન વિના કેવલં ઇદપ્પચ્ચયતાય સંસયસ્સ ઉપ્પજ્જનાકારદસ્સનં. સમુદયતિ સમુદેતીતિ અત્થોતિ આહ ‘‘ઉપ્પજ્જતી’’તિ.

    49.Saṃsayuppattiākāradassananti ‘‘kasmiṃ sati kiṃ hotī’’ti kāraṇassa phalassa ca paccāmasanena vinā kevalaṃ idappaccayatāya saṃsayassa uppajjanākāradassanaṃ. Samudayati samudetīti atthoti āha ‘‘uppajjatī’’ti.

    અરિયસાવકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ariyasāvakasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. અરિયસાવકસુત્તં • 9. Ariyasāvakasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. અરિયસાવકસુત્તવણ્ણના • 9. Ariyasāvakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact