Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    ૪. આરુપ્પકથાવણ્ણના

    4. Āruppakathāvaṇṇanā

    ૪૫૫-૪૫૬. ઇદાનિ આરુપ્પકથા નામ હોતિ. તત્થ યેસં ‘‘ચત્તારો આરુપ્પા આનેઞ્જા’’તિ વચનં નિસ્સાય ‘‘સબ્બેપિ તે ધમ્મા અસઙ્ખતા’’તિ લદ્ધિ, તે સન્ધાય આકાસાનઞ્ચાયતનન્તિ પુચ્છા સકવાદિસ્સ, પટિઞ્ઞા ઇતરસ્સ. સેસમેત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ. સાધકસુત્તમ્પિ અત્થં અજાનિત્વા આહટત્તા અનાહટસદિસમેવાતિ.

    455-456. Idāni āruppakathā nāma hoti. Tattha yesaṃ ‘‘cattāro āruppā āneñjā’’ti vacanaṃ nissāya ‘‘sabbepi te dhammā asaṅkhatā’’ti laddhi, te sandhāya ākāsānañcāyatananti pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Sesamettha uttānatthamevāti. Sādhakasuttampi atthaṃ ajānitvā āhaṭattā anāhaṭasadisamevāti.

    આરુપ્પકથાવણ્ણના.

    Āruppakathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૫૬) ૪. આરુપ્પકથા • (56) 4. Āruppakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact