Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. કમ્મપથવગ્ગો

    3. Kammapathavaggo

    ૧-૨. અસમાહિતસુત્તાદિવણ્ણના

    1-2. Asamāhitasuttādivaṇṇanā

    ૧૦૭-૧૦૮. ઇતો પરેસુ પઠમં અસ્સદ્ધાદિપઞ્ચકવસેન વુત્તં, તથા દુતિયં. પઠમે પન અસમાહિતપદં ચતુત્થં, દુતિયે દુસ્સીલપદં. એવં વુચ્ચમાને બુજ્ઝનકપુગ્ગલાનં અજ્ઝાસયેન હિ એતાનિ વુત્તાનિ. એત્થ અસમાહિતાતિ ઉપચારપ્પનાસમાધિરહિતા. દુસ્સીલાતિ નિસ્સીલા. પઠમદુતિયાનિ.

    107-108. Ito paresu paṭhamaṃ assaddhādipañcakavasena vuttaṃ, tathā dutiyaṃ. Paṭhame pana asamāhitapadaṃ catutthaṃ, dutiye dussīlapadaṃ. Evaṃ vuccamāne bujjhanakapuggalānaṃ ajjhāsayena hi etāni vuttāni. Ettha asamāhitāti upacārappanāsamādhirahitā. Dussīlāti nissīlā. Paṭhamadutiyāni.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧. અસમાહિતસુત્તં • 1. Asamāhitasuttaṃ
    ૨. દુસ્સીલસુત્તં • 2. Dussīlasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૨. અસમાહિતસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Asamāhitasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact