Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૬. અસનિસુત્તવણ્ણના

    6. Asanisuttavaṇṇanā

    ૧૬૨. ‘‘ઇમે લાભસક્કારં અનાહરન્તા જિઘચ્છાદિદુક્ખં પાપુણન્તૂ’’તિ એવં ન સત્તાનં દુક્ખકામતાય એવમાહાતિ આનેત્વા સમ્બન્ધો. અનન્તદુક્ખં અનુભોતિ અપરાપરં ઉપ્પજ્જનકઅકુસલચિત્તાનં બહુભાવતો.

    162. ‘‘Ime lābhasakkāraṃ anāharantā jighacchādidukkhaṃ pāpuṇantū’’ti evaṃ na sattānaṃ dukkhakāmatāya evamāhāti ānetvā sambandho. Anantadukkhaṃ anubhoti aparāparaṃ uppajjanakaakusalacittānaṃ bahubhāvato.

    અસનિસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Asanisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. અસનિસુત્તં • 6. Asanisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. અસનિસુત્તવણ્ણના • 6. Asanisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact