Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૧૦. અસઞ્ઞસત્તુપિકાકથાવણ્ણના

    10. Asaññasattupikākathāvaṇṇanā

    ૭૩૫. યથા વિતક્કવિચારપીતિસુખવિરાગવસેન પવત્તા સમાપત્તિ વિતક્કાદિરહિતા હોતિ, એવં સઞ્ઞાવિરાગવસેન પવત્તાપિ સઞ્ઞારહિતાવ સિયાતિ તસ્સ લદ્ધીતિ દસ્સેન્તો આહ ‘‘સાપિ અસઞ્ઞિતા…પે॰… દસ્સેતી’’તિ.

    735. Yathā vitakkavicārapītisukhavirāgavasena pavattā samāpatti vitakkādirahitā hoti, evaṃ saññāvirāgavasena pavattāpi saññārahitāva siyāti tassa laddhīti dassento āha ‘‘sāpi asaññitā…pe… dassetī’’ti.

    ૭૩૬. યદિ ચતુત્થજ્ઝાનસમાપત્તિ કથં અસઞ્ઞસમાપત્તીતિ ચોદનં સન્ધાયાહ ‘‘સઞ્ઞાવિરાગવસેન સમાપન્નત્તા અસઞ્ઞિતા, ન સઞ્ઞાય અભાવતો’’તિ.

    736. Yadi catutthajjhānasamāpatti kathaṃ asaññasamāpattīti codanaṃ sandhāyāha ‘‘saññāvirāgavasena samāpannattā asaññitā, na saññāya abhāvato’’ti.

    અસઞ્ઞસત્તુપિકાકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Asaññasattupikākathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૫૪) ૧૦. અસઞ્ઞસત્તુપિકકથા • (154) 10. Asaññasattupikakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૦. અસઞ્ઞસત્તુપિકાકથાવણ્ણના • 10. Asaññasattupikākathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧૦. અસઞ્ઞસત્તુપિકાકથાવણ્ણના • 10. Asaññasattupikākathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact