Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૮. અસાતરાગકથાવણ્ણના
8. Asātarāgakathāvaṇṇanā
૬૭૪. અસાતરાગકથાયં ‘‘અહો વત મે એતદેવ ભવેય્યા’’તિ રજ્જનાતિ ઇમિના એવં પવત્તમાનોયેવ લોભો ઇધ ‘‘રાગો’’તિ અધિપ્પેતો, ન અઞ્ઞથાતિ દસ્સેતિ.
674. Asātarāgakathāyaṃ ‘‘aho vata me etadeva bhaveyyā’’ti rajjanāti iminā evaṃ pavattamānoyeva lobho idha ‘‘rāgo’’ti adhippeto, na aññathāti dasseti.
૬૭૫. સુત્તે પનાતિ એતસ્સ ‘‘અધિપ્પાયો’’તિ એતેન સમ્બન્ધો.
675. Sutte panāti etassa ‘‘adhippāyo’’ti etena sambandho.
અસાતરાગકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Asātarāgakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૩૩) ૮. અસાતરાગકથા • (133) 8. Asātarāgakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. અસાતરાગકથાવણ્ણના • 8. Asātarāgakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૮. અસાતરાગકથાવણ્ણના • 8. Asātarāgakathāvaṇṇanā