Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૧૫. પન્નરસમવગ્ગો

    15. Pannarasamavaggo

    (૧૪૯) ૫. આસવકથા

    (149) 5. Āsavakathā

    ૭૨૪. ચત્તારો આસવા અનાસવાતિ? આમન્તા. મગ્ગો ફલં નિબ્બાનં, સોતાપત્તિમગ્ગો સોતાપત્તિફલં…પે॰… બોજ્ઝઙ્ગોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    724. Cattāro āsavā anāsavāti? Āmantā. Maggo phalaṃ nibbānaṃ, sotāpattimaggo sotāpattiphalaṃ…pe… bojjhaṅgoti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૭૨૫. ન વત્તબ્બં – ‘‘ચત્તારો આસવા અનાસવાતિ? આમન્તા. અત્થઞ્ઞેવ આસવા યેહિ આસવેહિ તે આસવા સાસવા હોન્તીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે. તેન હિ ચત્તારો આસવા અનાસવાતિ.

    725. Na vattabbaṃ – ‘‘cattāro āsavā anāsavāti? Āmantā. Atthaññeva āsavā yehi āsavehi te āsavā sāsavā hontīti? Na hevaṃ vattabbe. Tena hi cattāro āsavā anāsavāti.

    આસવકથા નિટ્ઠિતા.

    Āsavakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. આસવકથાવણ્ણના • 5. Āsavakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact