Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    ૯. આસેવનપચ્ચયકથાવણ્ણના

    9. Āsevanapaccayakathāvaṇṇanā

    ૯૦૩-૯૦૫. ઇદાનિ આસેવનપચ્ચયકથા નામ હોતિ. તત્થ યસ્મા સબ્બે ધમ્મા ખણિકા , ન કોચિ મુહુત્તમ્પિ ઠત્વા આસેવનપચ્ચયં આસેવતિ નામ. તસ્મા નત્થિ કિઞ્ચિ આસેવનપચ્ચયતા. આસેવનપચ્ચયતાય ઉપ્પન્નં પન ન કિઞ્ચિ અત્થીતિ યેસં લદ્ધિ, સેય્યથાપિ તેસઞ્ઞેવ; તે સન્ધાય પુચ્છા સકવાદિસ્સ, પટિઞ્ઞા ઇતરસ્સ. અથ નં સુત્તવસેનેવ પઞ્ઞાપેતું નનુ વુત્તં ભગવતા પાણાતિપાતોતિઆદિ આભતં. તં સબ્બં ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    903-905. Idāni āsevanapaccayakathā nāma hoti. Tattha yasmā sabbe dhammā khaṇikā , na koci muhuttampi ṭhatvā āsevanapaccayaṃ āsevati nāma. Tasmā natthi kiñci āsevanapaccayatā. Āsevanapaccayatāya uppannaṃ pana na kiñci atthīti yesaṃ laddhi, seyyathāpi tesaññeva; te sandhāya pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Atha naṃ suttavaseneva paññāpetuṃ nanu vuttaṃ bhagavatā pāṇātipātotiādi ābhataṃ. Taṃ sabbaṃ uttānatthamevāti.

    આસેવનપચ્ચયકથાવણ્ણના.

    Āsevanapaccayakathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૧૬) ૯. આસેવનપચ્ચયકથા • (216) 9. Āsevanapaccayakathā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૯. આસેવનપચ્ચયકથાવણ્ણના • 9. Āsevanapaccayakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૯. આસેવનપચ્ચયકથાવણ્ણના • 9. Āsevanapaccayakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact