Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૬. અસિબન્ધકપુત્તસુત્તવણ્ણના

    6. Asibandhakaputtasuttavaṇṇanā

    ૩૫૮. પચ્છાભૂમિવાસિનોતિ અપરદેસવાસિનો. ઉદકસુદ્ધિકભાવજાનનત્થાયાતિ અત્તનો ઉદકસુદ્ધિકભાવં જાનનત્થઞ્ચેવ લોકસ્સ ચ ઉદકેન સુદ્ધિ હોતીતિ ઇમસ્સ અત્થસ્સ જાનનત્થઞ્ચ. ઉપરિ યાપેન્તીતિ ઉપરિ બ્રહ્મલોકં યાપેન્તિ. સમ્મા ઞાપેન્તીતિ સમ્મા ઉજુકંયેવ સગ્ગં લોકં ગમેન્તિ. તેનાહ – ‘‘સગ્ગં નામ ઓક્કામેન્તી’’તિ, અવક્કામેન્તિ ઓગાહાપેન્તીતિ અત્થો. અનુપરિગચ્છેય્યાતિ અનુપરિતો ગચ્છેય્ય.

    358.Pacchābhūmivāsinoti aparadesavāsino. Udakasuddhikabhāvajānanatthāyāti attano udakasuddhikabhāvaṃ jānanatthañceva lokassa ca udakena suddhi hotīti imassa atthassa jānanatthañca. Upari yāpentīti upari brahmalokaṃ yāpenti. Sammā ñāpentīti sammā ujukaṃyeva saggaṃ lokaṃ gamenti. Tenāha – ‘‘saggaṃ nāma okkāmentī’’ti, avakkāmenti ogāhāpentīti attho. Anuparigaccheyyāti anuparito gaccheyya.

    અસિબન્ધકપુત્તસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Asibandhakaputtasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. અસિબન્ધકપુત્તસુત્તં • 6. Asibandhakaputtasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. અસિબન્ધકપુત્તસુત્તવણ્ણના • 6. Asibandhakaputtasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact