Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૮. ખજ્જનીયવગ્ગો

    8. Khajjanīyavaggo

    ૧-૩. અસ્સાદસુત્તાદિવણ્ણના

    1-3. Assādasuttādivaṇṇanā

    ૭૩-૭૫. ચતુસચ્ચમેવ કથિતં અસ્સાદાદીનઞ્ચેવ સમુદયાદીનઞ્ચ વસેન દેસનાય પવત્તત્તા. યસ્મા અસ્સાદો સમુદયસચ્ચં, આદીનવો દુક્ખસચ્ચં, નિસ્સરણં મગ્ગસચ્ચં નિરોધસચ્ચઞ્ચાતિ વુત્તોવાયમત્થો; દુતિયે સમુદયસ્સાદો સમુદયસચ્ચં, આદીનવો દુક્ખસચ્ચં, અત્થઙ્ગમો નિરોધસચ્ચં, નિસ્સરણં મગ્ગસચ્ચન્તિ વુત્તોવાયમત્થો; તતિયં અરિયસાવકસ્સેવ વસેન વુત્તં.

    73-75.Catusaccameva kathitaṃ assādādīnañceva samudayādīnañca vasena desanāya pavattattā. Yasmā assādo samudayasaccaṃ, ādīnavo dukkhasaccaṃ, nissaraṇaṃ maggasaccaṃ nirodhasaccañcāti vuttovāyamattho; dutiye samudayassādo samudayasaccaṃ, ādīnavo dukkhasaccaṃ, atthaṅgamo nirodhasaccaṃ, nissaraṇaṃ maggasaccanti vuttovāyamattho; tatiyaṃ ariyasāvakasseva vasena vuttaṃ.

    અસ્સાદસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Assādasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧. અસ્સાદસુત્તં • 1. Assādasuttaṃ
    ૨. સમુદયસુત્તં • 2. Samudayasuttaṃ
    ૩. દુતિયસમુદયસુત્તં • 3. Dutiyasamudayasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૩. અસ્સાદસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Assādasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact