Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૮-૧૨. અસ્સદ્ધમૂલકસુત્તાદિવણ્ણના
8-12. Assaddhamūlakasuttādivaṇṇanā
૧૦૨-૧૦૬. અટ્ઠમાદીનિ તેયેવ અસ્સદ્ધાદિધમ્મે તિકવસેન કત્વા દેસિતાનિ. તત્થ અટ્ઠમે અસ્સદ્ધાદિમૂલકા કણ્હપક્ખસુક્કપક્ખવસેન પઞ્ચ તિકા વુત્તા, નવમે અહિરિકમૂલકા ચત્તારો. દસમે અનોત્તપ્પમૂલકા તયો, એકાદસમે અપ્પસ્સુતમૂલકા દ્વે, દ્વાદસમે કુસીતમૂલકો એકો તિકો વુત્તોતિ સબ્બેપિ પઞ્ચસુ સુત્તન્તેસુ પન્નરસ તિકા હોન્તિ. પન્નરસ ચેતે સુત્તન્તાતિપિ વદન્તિ. અયં તિકપેય્યાલો નામ. અટ્ઠમાદીનિ.
102-106. Aṭṭhamādīni teyeva assaddhādidhamme tikavasena katvā desitāni. Tattha aṭṭhame assaddhādimūlakā kaṇhapakkhasukkapakkhavasena pañca tikā vuttā, navame ahirikamūlakā cattāro. Dasame anottappamūlakā tayo, ekādasame appassutamūlakā dve, dvādasame kusītamūlako eko tiko vuttoti sabbepi pañcasu suttantesu pannarasa tikā honti. Pannarasa cete suttantātipi vadanti. Ayaṃ tikapeyyālo nāma. Aṭṭhamādīni.
દુતિયો વગ્ગો.
Dutiyo vaggo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૮. અસ્સદ્ધમૂલકસુત્તં • 8. Assaddhamūlakasuttaṃ
૯. અહિરિકમૂલકસુત્તં • 9. Ahirikamūlakasuttaṃ
૧૦. અનોત્તપ્પમૂલકસુત્તં • 10. Anottappamūlakasuttaṃ
૧૧. અપ્પસ્સુતમૂલકસુત્તં • 11. Appassutamūlakasuttaṃ
૧૨. કુસીતમૂલકસુત્તં • 12. Kusītamūlakasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૮-૧૨. અસ્સદ્ધમૂલકસુત્તાદિવણ્ણના • 8-12. Assaddhamūlakasuttādivaṇṇanā