Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૧૧. અતીતાનાગતસમન્નાગતકથાવણ્ણના

    11. Atītānāgatasamannāgatakathāvaṇṇanā

    ૫૬૮-૫૭૦. સમન્નાગતપઞ્ઞત્તિયાતિ સમઙ્ગિભાવપઞ્ઞત્તિયા. તેનેવાહ ‘‘પચ્ચુપ્પન્નધમ્મસમઙ્ગી સમન્નાગતોતિ વુચ્ચતી’’તિ. પટિલાભપઞ્ઞત્તિયાતિ અધિગમનપઞ્ઞત્તિયા. અયન્તિ ‘‘સમન્નાગતો’’તિ વુચ્ચમાનપુગ્ગલસ્સ યો તથા વત્તબ્બાકારો, અયં સમન્નાગતપઞ્ઞત્તિ નામ. એસ નયો સેસેસુપિ.

    568-570. Samannāgatapaññattiyāti samaṅgibhāvapaññattiyā. Tenevāha ‘‘paccuppannadhammasamaṅgī samannāgatoti vuccatī’’ti. Paṭilābhapaññattiyāti adhigamanapaññattiyā. Ayanti ‘‘samannāgato’’ti vuccamānapuggalassa yo tathā vattabbākāro, ayaṃ samannāgatapaññatti nāma. Esa nayo sesesupi.

    અતીતાનાગતસમન્નાગતકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Atītānāgatasamannāgatakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    નવમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Navamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૯૪) ૧૧. અતીતાનાગતસમન્નાગતકથા • (94) 11. Atītānāgatasamannāgatakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૧. અતીતાનાગતસમન્નાગતકથાવણ્ણના • 11. Atītānāgatasamannāgatakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧૧. અતીતાનાગતસમન્નાગતકથાવણ્ણના • 11. Atītānāgatasamannāgatakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact