Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā |
અત્તાદાનઅઙ્ગકથાવણ્ણના
Attādānaaṅgakathāvaṇṇanā
૩૯૮-૯. ‘‘અત્તાદાનન્તિ સયં પરેહિ ચોદિતો અત્તાનં સોધેતું અનાદિયિત્વા પરેસં વિપ્પટિપત્તિં દિસ્વા સાસનં સોધેતું અત્તના આદિતબ્બ’’ન્તિ લિખિતં. વસ્સારત્તોતિ વસ્સકાલો. સપ્પટિમાસોતિ આકડ્ઢનયુત્તોતિ અધિપ્પાયો.
398-9.‘‘Attādānanti sayaṃ parehi codito attānaṃ sodhetuṃ anādiyitvā paresaṃ vippaṭipattiṃ disvā sāsanaṃ sodhetuṃ attanā āditabba’’nti likhitaṃ. Vassārattoti vassakālo. Sappaṭimāsoti ākaḍḍhanayuttoti adhippāyo.
૪૦૧. ઉપદહાતબ્બોતિ ઉપ્પાદેતબ્બો, વિપ્પટિસારમુખેન ધારેતબ્બોતિ અધિપ્પાયો.
401.Upadahātabboti uppādetabbo, vippaṭisāramukhena dhāretabboti adhippāyo.
પાતિમોક્ખટ્ઠપનક્ખન્ધકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Pātimokkhaṭṭhapanakkhandhakavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi
૭. અત્તાદાનઅઙ્ગં • 7. Attādānaaṅgaṃ
૮. ચોદકેનપચ્ચવેક્ખિતબ્બધમ્મા • 8. Codakenapaccavekkhitabbadhammā
૧૦. ચોદકચુદિતકપટિસંયુત્તકથા • 10. Codakacuditakapaṭisaṃyuttakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā
અત્તાદાનઅઙ્ગકથા • Attādānaaṅgakathā
ચોદકેનપચ્ચવેક્ખિતબ્બધમ્મકથા • Codakenapaccavekkhitabbadhammakathā
ચોદકચુદિતકપટિસંયુત્તકથા • Codakacuditakapaṭisaṃyuttakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā
અત્તાદાનઅઙ્ગકથાવણ્ણના • Attādānaaṅgakathāvaṇṇanā
ચોદકેન પચ્ચવેક્ખિતબ્બધમ્મકથાવણ્ણના • Codakena paccavekkhitabbadhammakathāvaṇṇanā
ચોદકચુદિતકપટિસંયુત્તકથાવણ્ણના • Codakacuditakapaṭisaṃyuttakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અત્તાદાનઅઙ્ગકથાદિવણ્ણના • Attādānaaṅgakathādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૭. અત્તાદાનઅઙ્ગકથા • 7. Attādānaaṅgakathā
૮. ચોદકેન પચ્ચવેક્ખિતબ્બધમ્મકથા • 8. Codakena paccavekkhitabbadhammakathā
૧૦. ચોદકચુદિતકપટિસંયુત્તકથા • 10. Codakacuditakapaṭisaṃyuttakathā