Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૬. અત્તહતસુત્તવણ્ણના
6. Attahatasuttavaṇṇanā
૬૬. ‘‘કેનસ્સુબ્ભાહતો’’તિ પાઠોતિ અધિપ્પાયેન ‘‘સુ-કારો નિપાતમત્ત’’ન્તિ આહ, ‘‘કેનસ્સબ્ભાહતો’’તિ પન પાઠે ઉ-કારલોપેન પદસન્ધિ. ઇચ્છાધૂપાયિતોતિ અસમ્પત્તવિસયિચ્છાલક્ખણાય તણ્હાય સન્તાપિતો દડ્ઢો. તેનાહ ‘‘ઇચ્છાય આદિત્તો’’તિ.
66. ‘‘Kenassubbhāhato’’ti pāṭhoti adhippāyena ‘‘su-kāro nipātamatta’’nti āha, ‘‘kenassabbhāhato’’ti pana pāṭhe u-kāralopena padasandhi. Icchādhūpāyitoti asampattavisayicchālakkhaṇāya taṇhāya santāpito daḍḍho. Tenāha ‘‘icchāya āditto’’ti.
અત્તહતસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Attahatasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. અત્તહતસુત્તં • 6. Attahatasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. અત્તહતસુત્તવણ્ણના • 6. Attahatasuttavaṇṇanā