Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. અત્તરક્ખિતસુત્તવણ્ણના

    5. Attarakkhitasuttavaṇṇanā

    ૧૧૬. પઞ્ચમે હત્થિકાયોતિ હત્થિઘટા. સેસેસુપિ એસેવ નયો. સંવરોતિ પિદહનં. સાધુ સબ્બત્થ સંવરોતિ ઇમિના કમ્મપથભેદં અપત્તસ્સ કમ્મસ્સ સંવરં દસ્સેતિ. લજ્જીતિ હિરિમા. લજ્જીગહણેન ચેત્થ ઓત્તપ્પમ્પિ ગહિતમેવ હોતિ. પઞ્ચમં.

    116. Pañcame hatthikāyoti hatthighaṭā. Sesesupi eseva nayo. Saṃvaroti pidahanaṃ. Sādhu sabbattha saṃvaroti iminā kammapathabhedaṃ apattassa kammassa saṃvaraṃ dasseti. Lajjīti hirimā. Lajjīgahaṇena cettha ottappampi gahitameva hoti. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. અત્તરક્ખિતસુત્તં • 5. Attarakkhitasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. અત્તરક્ખિતસુત્તવણ્ણના • 5. Attarakkhitasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact