Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. અત્તરક્ખિતસુત્તવણ્ણના

    5. Attarakkhitasuttavaṇṇanā

    ૧૧૬. પીદહનન્તિ સંયમનં. કમ્મપથભેદં અપ્પત્તસ્સાતિ સુપિનકાલો વિય પવત્તિમત્તતાય કમ્મપથવિસેસં અગતસ્સ. કમ્મસ્સાતિ અકુસલકમ્મસ્સ. સંવરન્તિ સંવરભાવં દસ્સેતિ, ઇતરસ્સ પન સંવરભાવો પુરિમેહિ તીહિ પદેહિ દસ્સિતોવાતિ. ઓત્તપ્પમ્પિ ગહિતમેવ તદવિનાભાવતો. ન હિ પાપજિગુચ્છનં પાપઉત્રાસરહિતં, ઉત્રાસો વા પાપજિગુચ્છનરહિતો અત્થીતિ.

    116.Pīdahananti saṃyamanaṃ. Kammapathabhedaṃ appattassāti supinakālo viya pavattimattatāya kammapathavisesaṃ agatassa. Kammassāti akusalakammassa. Saṃvaranti saṃvarabhāvaṃ dasseti, itarassa pana saṃvarabhāvo purimehi tīhi padehi dassitovāti. Ottappampi gahitameva tadavinābhāvato. Na hi pāpajigucchanaṃ pāpautrāsarahitaṃ, utrāso vā pāpajigucchanarahito atthīti.

    અત્તરક્ખિતસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Attarakkhitasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. અત્તરક્ખિતસુત્તં • 5. Attarakkhitasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. અત્તરક્ખિતસુત્તવણ્ણના • 5. Attarakkhitasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact