Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પુગ્ગલપઞ્ઞત્તિપાળિ • Puggalapaññattipāḷi

    ૮. અટ્ઠકપુગ્ગલપઞ્ઞત્તિ

    8. Aṭṭhakapuggalapaññatti

    ૨૦૭. તત્થ કતમે ચત્તારો મગ્ગસમઙ્ગિનો, ચત્તારો ફલસમઙ્ગિનો પુગ્ગલા? સોતાપન્નો, સોતાપત્તિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો; સકદાગામી, સકદાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો; અનાગામી, અનાગામિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો; અરહા, અરહત્તફલસચ્છિકિરિયાય 1 પટિપન્નો; ઇમે ચત્તારો મગ્ગસમઙ્ગિનો, ઇમે ચત્તારો ફલસમઙ્ગિનો પુગ્ગલા.

    207. Tattha katame cattāro maggasamaṅgino, cattāro phalasamaṅgino puggalā? Sotāpanno, sotāpattiphalasacchikiriyāya paṭipanno; sakadāgāmī, sakadāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno; anāgāmī, anāgāmiphalasacchikiriyāya paṭipanno; arahā, arahattaphalasacchikiriyāya 2 paṭipanno; ime cattāro maggasamaṅgino, ime cattāro phalasamaṅgino puggalā.

    અટ્ઠકનિદ્દેસો.

    Aṭṭhakaniddeso.







    Footnotes:
    1. અરહત્તાય (સ્યા॰ ક॰) અ॰ નિ॰ ૮.૫૯
    2. arahattāya (syā. ka.) a. ni. 8.59



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૭. સત્તકનિદ્દેસવણ્ણના • 7. Sattakaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact