Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૬. અટ્ઠમકસ્સ ઇન્દ્રિયકથાવણ્ણના

    6. Aṭṭhamakassa indriyakathāvaṇṇanā

    ૩૭૧. લોકુત્તરાનંયેવ સદ્ધાદીનં ઇન્દ્રિયભાવો, ન લોકિયાનન્તિ પરવાદિનો અધિપ્પાયવસેનાહ ‘‘અપ્પટિલદ્ધિન્દ્રિયત્તા’’તિઆદિ. તત્થ નિય્યાનિકાનિ ભાવેન્તોતિ યથા નિય્યાનિકા હોન્તિ, એવં ઉપ્પાદેન્તો બ્રૂહેન્તો વા. ઇન્દ્રિયભાવં પન પત્તેસુ તેસુ પુન ભાવનાકિચ્ચં નત્થીતિ તસ્સ અધિપ્પાયોતિ દસ્સેન્તો આહ ‘‘ન પન ઇન્દ્રિયાનિ ભાવેન્તો’’તિ.

    371. Lokuttarānaṃyeva saddhādīnaṃ indriyabhāvo, na lokiyānanti paravādino adhippāyavasenāha ‘‘appaṭiladdhindriyattā’’tiādi. Tattha niyyānikāni bhāventoti yathā niyyānikā honti, evaṃ uppādento brūhento vā. Indriyabhāvaṃ pana pattesu tesu puna bhāvanākiccaṃ natthīti tassa adhippāyoti dassento āha ‘‘na pana indriyāni bhāvento’’ti.

    અટ્ઠમકસ્સ ઇન્દ્રિયકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aṭṭhamakassa indriyakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૬) ૬. અટ્ઠમકસ્સઇન્દ્રિયકથા • (26) 6. Aṭṭhamakassaindriyakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૬. અટ્ઠમકસ્સ ઇન્દ્રિયકથાવણ્ણના • 6. Aṭṭhamakassa indriyakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૬. અટ્ઠમકસ્સ ઇન્દ્રિયકથાવણ્ણના • 6. Aṭṭhamakassa indriyakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact