Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૮. અટ્ઠમનયો વિપ્પયુત્તેનસમ્પયુત્તપદવણ્ણના

    8. Aṭṭhamanayo vippayuttenasampayuttapadavaṇṇanā

    ૩૧૭. રૂપક્ખન્ધેન વિપ્પયુત્તા નામ ચત્તારો અરૂપિનો ખન્ધા, તેસં અઞ્ઞેહિ સમ્પયોગો નામ નત્થિ તાદિસસ્સ અઞ્ઞસ્સ સમ્પયોગિનો અભાવતો. સમુદાયસ્સ ચ એકદેસેન સમ્પયોગો નત્થીતિ વુત્તોવાયમત્થો. વેદનાક્ખન્ધાદીહિ વિપ્પયુત્તં રૂપં નિબ્બાનઞ્ચ, તસ્સ કેનચિ સમ્પયોગો નત્થેવાતિ આહ ‘‘રૂપક્ખન્ધાદીહિ…પે॰… નત્થી’’તિ. તેનાતિ ‘‘રૂપક્ખન્ધેન યે ધમ્મા વિપ્પયુત્તા’’તિઆદિવચનેન.

    317. Rūpakkhandhena vippayuttā nāma cattāro arūpino khandhā, tesaṃ aññehi sampayogo nāma natthi tādisassa aññassa sampayogino abhāvato. Samudāyassa ca ekadesena sampayogo natthīti vuttovāyamattho. Vedanākkhandhādīhi vippayuttaṃ rūpaṃ nibbānañca, tassa kenaci sampayogo natthevāti āha ‘‘rūpakkhandhādīhi…pe… natthī’’ti. Tenāti ‘‘rūpakkhandhena ye dhammā vippayuttā’’tiādivacanena.

    અટ્ઠમનયવિપ્પયુત્તેનસમ્પયુત્તપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aṭṭhamanayavippayuttenasampayuttapadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધાતુકથાપાળિ • Dhātukathāpāḷi / ૮. વિપ્પયુત્તેનસમ્પયુત્તપદનિદ્દેસો • 8. Vippayuttenasampayuttapadaniddeso

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. અટ્ઠમનયો વિપ્પયુત્તેનસમ્પયુત્તપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamanayo vippayuttenasampayuttapadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૮. અટ્ઠમનયો વિપ્પયુત્તેનસમ્પયુત્તપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamanayo vippayuttenasampayuttapadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact