Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૮. અટ્ઠમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના

    8. Aṭṭhamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā

    ૭૧૫. પચ્ચાકતાતિ પરાજિતા. કુલદૂસકસિક્ખાપદસ્સ, ઇમસ્સ ચ નિદાનમત્તમેવ નાનાકરણં. વુત્તઞ્હિ તત્થ ‘‘તસ્સ વચનસ્સ પટિનિસ્સગ્ગાય એવ વચનીયો, ન કુલદૂસનનિવારણત્થાયા’’તિ. એવં સન્તે ઉભોપેતા આપત્તિયો અઞ્ઞમઞ્ઞં સભાગત્થા, તસ્મા ઇદં તસ્સ અનુપઞ્ઞત્તિસદિસં આપજ્જતિ, તતો ઇદં નિરત્થકમેવ આપજ્જતીતિ? ન એવં દટ્ઠબ્બં. વત્થુવિસેસતો, કમ્મવાચાવિસેસતો ચ ઉભિન્નં નાનાકરણં.

    715.Paccākatāti parājitā. Kuladūsakasikkhāpadassa, imassa ca nidānamattameva nānākaraṇaṃ. Vuttañhi tattha ‘‘tassa vacanassa paṭinissaggāya eva vacanīyo, na kuladūsananivāraṇatthāyā’’ti. Evaṃ sante ubhopetā āpattiyo aññamaññaṃ sabhāgatthā, tasmā idaṃ tassa anupaññattisadisaṃ āpajjati, tato idaṃ niratthakameva āpajjatīti? Na evaṃ daṭṭhabbaṃ. Vatthuvisesato, kammavācāvisesato ca ubhinnaṃ nānākaraṇaṃ.

    અટ્ઠમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aṭṭhamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૮. અટ્ઠમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૮. અટ્ઠમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૭. સત્તમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Sattamasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૬. છટ્ઠસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasaṅghādisesasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૮. અટ્ઠમસઙ્ઘાદિસેસસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasaṅghādisesasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact