Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. આનાપાનવગ્ગો

    7. Ānāpānavaggo

    ૧. અટ્ઠિકમહપ્ફલસુત્તાદિવણ્ણના

    1. Aṭṭhikamahapphalasuttādivaṇṇanā

    ૨૩૮. ઉપ્પન્નસઞ્ઞાતિ સઞ્ઞાસીસેન ઉપચારજ્ઝાનં વદતિ. તેનાહ ‘‘તં પનેત’’ન્તિઆદિ. છવિચમ્મમ્પિ ઉપટ્ઠાતીતિ ઇદં સવિઞ્ઞાણકં અવિઞ્ઞાણકમ્પિ કાયસામઞ્ઞતો ગહેત્વા વુત્તં. સતિ વા ઉપાદિસેસેતિ એત્થ ઉપાદિયતિ અત્તનો આરમ્મણં ગણ્હાતીતિ ઉપાદિ, ઉપાદાનં, એતસ્સ એકદેસે અપ્પહીને સતીતિ અત્થો.

    238.Uppannasaññāti saññāsīsena upacārajjhānaṃ vadati. Tenāha ‘‘taṃ paneta’’ntiādi. Chavicammampi upaṭṭhātīti idaṃ saviññāṇakaṃ aviññāṇakampi kāyasāmaññato gahetvā vuttaṃ. Sati vā upādiseseti ettha upādiyati attano ārammaṇaṃ gaṇhātīti upādi, upādānaṃ, etassa ekadese appahīne satīti attho.

    આનાપાનવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ānāpānavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. અટ્ઠિકમહપ્ફલસુત્તં • 1. Aṭṭhikamahapphalasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. અટ્ઠિકમહપ્ફલસુત્તાદિવણ્ણના • 1. Aṭṭhikamahapphalasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact