Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    અવન્દનીયપુગ્ગલાદિવણ્ણના

    Avandanīyapuggalādivaṇṇanā

    ૪૭૭. દસસતં આપત્તિયોતિ સહસ્સં આપત્તિયો. ચમ્પાયં વિનયવત્થુસ્મિન્તિ ચમ્પેય્યક્ખન્ધકે. અધમ્મેન વગ્ગન્તિઆદીનિ ચત્તારિ કમ્માનિયેવ ભગવતા વુત્તાનીતિ અત્થો. ન કેવલં આપત્તિયેવ, અથ ખો છ સમથા…પે॰… સમ્મુખાવિનયેન સમ્મન્તિ, સમાયોગં ગચ્છન્તિ સમ્મુખાવિનયેન સમ્પયોગં ગચ્છન્તીતિ અત્થો. વિના સમથેહિ સમ્મતિ, સમથભાવં ગચ્છતિ. પટિસેધત્થે સતિ વિના સમથેહીતિ સમથેહિ વિનાતિ અત્થો.

    477.Dasasataṃ āpattiyoti sahassaṃ āpattiyo. Campāyaṃ vinayavatthusminti campeyyakkhandhake. Adhammena vaggantiādīni cattāri kammāniyeva bhagavatā vuttānīti attho. Na kevalaṃ āpattiyeva, atha kho cha samathā…pe… sammukhāvinayena sammanti, samāyogaṃ gacchanti sammukhāvinayena sampayogaṃ gacchantīti attho. Vinā samathehi sammati, samathabhāvaṃ gacchati. Paṭisedhatthe sati vinā samathehīti samathehi vināti attho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૪. અવન્દનીયપુગ્ગલાદિ • 4. Avandanīyapuggalādi

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / (૪) અવન્દનીયપુગ્ગલાદિવણ્ણના • (4) Avandanīyapuggalādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અવન્દનીયપુગ્ગલાદિવણ્ણના • Avandanīyapuggalādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / (૪) અવન્દનીયપુગ્ગલાદિવણ્ણના • (4) Avandanīyapuggalādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact