Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩૯. અવટફલવગ્ગો

    39. Avaṭaphalavaggo

    ૧. અવટફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    1. Avaṭaphaladāyakattheraapadānaṃ

    .

    1.

    ‘‘સતરંસિ નામ ભગવા, સયમ્ભૂ અપરાજિતો;

    ‘‘Sataraṃsi nāma bhagavā, sayambhū aparājito;

    વિવેકકામો સમ્બુદ્ધો, ગોચરાયાભિનિક્ખમિ.

    Vivekakāmo sambuddho, gocarāyābhinikkhami.

    .

    2.

    ‘‘ફલહત્થો અહં દિસ્વા, ઉપગચ્છિં નરાસભં;

    ‘‘Phalahattho ahaṃ disvā, upagacchiṃ narāsabhaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, અવટં 1 અદદિં ફલં.

    Pasannacitto sumano, avaṭaṃ 2 adadiṃ phalaṃ.

    .

    3.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ફલમદદિં અહં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ phalamadadiṃ ahaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    .

    4.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં, ભવા સબ્બે સમૂહતા;

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ, bhavā sabbe samūhatā;

    નાગોવ બન્ધનં છેત્વા, વિહરામિ અનાસવો.

    Nāgova bandhanaṃ chetvā, viharāmi anāsavo.

    .

    5.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ, મમ બુદ્ધસ્સ સન્તિકે;

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi, mama buddhassa santike;

    તિસ્સો વિજ્જા અનુપ્પત્તા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    .

    6.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અવટફલદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā avaṭaphaladāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અવટફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં પઠમં.

    Avaṭaphaladāyakattherassāpadānaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. અવણ્ટં (સી॰), અમ્બટં (સ્યા॰)
    2. avaṇṭaṃ (sī.), ambaṭaṃ (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact