Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. અવટફલિયત્થેરઅપદાનં

    4. Avaṭaphaliyattheraapadānaṃ

    ૫૭.

    57.

    ‘‘સહસ્સરંસી ભગવા, સયમ્ભૂ અપરાજિતો;

    ‘‘Sahassaraṃsī bhagavā, sayambhū aparājito;

    વિવેકા ઉટ્ઠહિત્વાન, ગોચરાયાભિનિક્ખમિ.

    Vivekā uṭṭhahitvāna, gocarāyābhinikkhami.

    ૫૮.

    58.

    ‘‘ફલહત્થો અહં દિસ્વા, ઉપગચ્છિં નરાસભં;

    ‘‘Phalahattho ahaṃ disvā, upagacchiṃ narāsabhaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, અવટં અદદિં ફલં.

    Pasannacitto sumano, avaṭaṃ adadiṃ phalaṃ.

    ૫૯.

    59.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૬૦.

    60.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૬૧.

    61.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૬૨.

    62.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અવટફલિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā avaṭaphaliyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    અવટફલિયત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Avaṭaphaliyattherassāpadānaṃ catutthaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact