Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૨. ધમ્મકથિકવગ્ગો

    12. Dhammakathikavaggo

    ૧-૨. અવિજ્જાસુત્તાદિવણ્ણના

    1-2. Avijjāsuttādivaṇṇanā

    ૧૧૩-૧૧૪. યાવતાતિ યસ્મા. ઇમાય…પે॰… સમન્નાગતોતિ ‘‘ઇદં દુક્ખન્તિ યથાભૂતં નપ્પજાનાતી’’તિઆદિના નયેન વુત્તાય ચતૂસુ અરિયસચ્ચેસુ અઞ્ઞાણસભાવાય અવિજ્જાય સમ્મોહેન સમન્નાગતો. એત્તાવતાતિ એત્તકેન કારણેન અવિજ્જાગતો સમઙ્ગીભૂતેન ઉપગતો, અવિજ્જાય વા ઉપેતો નામ હોતિ.

    113-114.Yāvatāti yasmā. Imāya…pe… samannāgatoti ‘‘idaṃ dukkhanti yathābhūtaṃ nappajānātī’’tiādinā nayena vuttāya catūsu ariyasaccesu aññāṇasabhāvāya avijjāya sammohena samannāgato. Ettāvatāti ettakena kāraṇena avijjāgato samaṅgībhūtena upagato, avijjāya vā upeto nāma hoti.

    દુતિયેપીતિ વિજ્જાસુત્તે. ‘‘વિજ્જાવસેન દેસના’’તિ અયમેવ વિસેસોતિ આહ ‘‘એસેવ નયો’’તિ.

    Dutiyepīti vijjāsutte. ‘‘Vijjāvasena desanā’’ti ayameva visesoti āha ‘‘eseva nayo’’ti.

    અવિજ્જાસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Avijjāsuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧. અવિજ્જાસુત્તં • 1. Avijjāsuttaṃ
    ૨. વિજ્જાસુત્તં • 2. Vijjāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૨. અવિજ્જાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Avijjāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact