Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. અવોપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    2. Avopupphiyattheraapadānaṃ

    .

    7.

    ‘‘વિહારા અભિનિક્ખમ્મ, અબ્ભુટ્ઠહિય 1 ચઙ્કમે;

    ‘‘Vihārā abhinikkhamma, abbhuṭṭhahiya 2 caṅkame;

    ચતુસચ્ચં પકાસન્તો, દેસેતિ 3 અમતં પદં.

    Catusaccaṃ pakāsanto, deseti 4 amataṃ padaṃ.

    .

    8.

    ‘‘સિખિસ્સ ગિરમઞ્ઞાય, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Sikhissa giramaññāya, buddhaseṭṭhassa tādino;

    નાનાપુપ્ફં ગહેત્વાન, આકાસમ્હિ સમોકિરિં.

    Nānāpupphaṃ gahetvāna, ākāsamhi samokiriṃ.

    .

    9.

    ‘‘તેન કમ્મેન દ્વિપદિન્દ, લોકજેટ્ઠ નરાસભ;

    ‘‘Tena kammena dvipadinda, lokajeṭṭha narāsabha;

    પત્તોમ્હિ અચલં ઠાનં, હિત્વા જયપરાજયં.

    Pattomhi acalaṃ ṭhānaṃ, hitvā jayaparājayaṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુપ્ફપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘ઇતો વીસતિકપ્પમ્હિ, સુમેધો નામ ખત્તિયો;

    ‘‘Ito vīsatikappamhi, sumedho nāma khattiyo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા અવોપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā avopupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    અવોપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Avopupphiyattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. અબ્ભુટ્ઠાસિ ચ (સ્યા॰ ક॰)
    2. abbhuṭṭhāsi ca (syā. ka.)
    3. દેસેન્તો (સ્યા॰ ક॰)
    4. desento (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૨. અવોપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 2. Avopupphiyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact