Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૪-૬. બાહિરાનિચ્ચસુત્તાદિવણ્ણના
4-6. Bāhirāniccasuttādivaṇṇanā
૪-૬. ચતુત્થે રૂપગન્ધરસફોટ્ઠબ્બા ચતુસમુટ્ઠાના, સદ્દો દ્વિસમુટ્ઠાનો, ધમ્માતિ તેભૂમકધમ્મારમ્મણં. ઇદમ્પિ બાહિરેસુ છસુ આયતનેસુ તિલક્ખણં દસ્સેત્વા કથિતે બુજ્ઝનકાનં વસેન વુત્તં. પઞ્ચમે છટ્ઠે ચ દુતિયતતિયેસુ વુત્તસદિસોવ નયો.
4-6. Catutthe rūpagandharasaphoṭṭhabbā catusamuṭṭhānā, saddo dvisamuṭṭhāno, dhammāti tebhūmakadhammārammaṇaṃ. Idampi bāhiresu chasu āyatanesu tilakkhaṇaṃ dassetvā kathite bujjhanakānaṃ vasena vuttaṃ. Pañcame chaṭṭhe ca dutiyatatiyesu vuttasadisova nayo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૪. બાહિરાનિચ્ચસુત્તં • 4. Bāhirāniccasuttaṃ
૫. બાહિરદુક્ખસુત્તં • 5. Bāhiradukkhasuttaṃ
૬. બાહિરાનત્તસુત્તં • 6. Bāhirānattasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪-૬. બાહિરાનિચ્ચસુત્તાદિવણ્ણના • 4-6. Bāhirāniccasuttādivaṇṇanā